FavoriterMakeupRecension

41-åringens favorit concealers för att ljusa upp under ögonen

Lång rubrik, men ja ni förstår. När man har passerat en viss ålder är huden inte längre lika förlåtande och åtminstone för mig fungerar det inte att smeta på ett tjockt lager concealer under mina ögon för att ljusa upp för då hamnar det snabbt i de fina linjerna. Så jag behöver en Under Eye concealer som har den där precis lagom tunna men ändå täckande konsistensen och även perfekta lystern för att fungera. De måste också kunna sitta kvar hela dagen utan att flyta iväg och inte heller torka ut. Jag har några favoriter som jag växlar emellan och som alla fyra fungerar väldigt bra, och här kommer dessa;

Den första är en efterlängtad comeback i samarbetet mellan Smashbox och Becca Cosmetics i Under Eye Brightening Corrector och den har jag i den ljusaste nyanser, Fair/Light. Nackdelen är att den kommer i en liten glasburk med lock, så om man som mig har lite längre naglar och vill applicera concealern med fingret är det lite svårt att komma ner med fingertoppen i burken. Men fördelarna är många, och främst gillar jag denna concealer för att den ger ett så fint lyster och när man har den under ögat nästan trollar den bort intrycket av de fina linjerna eller mörka ringarna under ögonen. Den har en väldigt krämig konsistens men tillräckligt fast för att inte försvinna bort under dagen. Dock behöver jag ”setta” den med lite löspuder, men det gör jag med samtliga concealers för att de inte ska kladda av sig mot mascara eller liknande. Det känns även som att den inte är jättedrag då det går åt en del för att få till rätt täckning, så denna använder jag mest när jag vill vara lite extra fin och ”glowy”.

Nästa väldigt fina concealer som jag använder för att ljusa upp under ögonen är Complexion Rescue Brightening Concealer från Bare Minerals, i nyansen Fair Opal. Den kommer i en liten smidig tub som jag verkligen tycker om då den är lätt att få ut produkten ur för att kunna applicera den med långfingertippen. Även en smidig concealer att ha med på resan då den inte väger i stort sett något alls. Concealern är väldigt dryg då väldigt lite räcker till hela ögonområdet och den täcker direkt. Nackdelen är att den inte är så lystring utan mer neutral, så denna använder jag ofta till vardags. Denna concealer har spf 25 och skyddar därför ögonområdet lite extra.

Sedan kommer den enda mer budgetvänliga av mina favoritconcealers, och det är Concealer & Define Full coverage Concealer från Makeup Revolution, och den har jag i färgen C1. Det jag gillar med denna är at den täcker väldigt bra utan att lägga sig i de fina linjerna. Och denna concealer applicerar jag inte med fingret utan med den smidiga ”tops-applikatorn”, som påminner om de som läppglans brukar ha. Det är en väldigt dryg produkt och den är betydligt snällare mot plånboken. Tyvärr har den inget lyster så det är en nackdel.

Sist, men inte minst är Enlighten Plus, Under-eye Concealer från Jane Iredale, och den har jag i färgen No 0, vilket är den ljusaste. Även den kommer i en liten smidig tub och har dessutom en applikator i metall längst ut som gör att när man applicerar concealern med den så passar den även på att kyla ner huden så eventuell svullnad dämpas. En annan fördel med denna concealer är att den har solskydd, med spf 30 och det känns ju bra eftersom vanliga solskydd till ansiktet kanske man ibland inte lägger precis intill ögonen för att man är rädd att det ska svida. Nackdelen med denna concealer är att konsistensen är lite väl torr. Så om man är lite torr under ögonen kan man med fördel applicera lite ögonkräm precis innan och då sätter sig denna concealer jättefint ovanpå. Men den täcker väldigt fint och den är dessutom hudvårdande och det gillar man ju i ögonområdet.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *