HudvårdNyheterProduktdissarRecension

1 hiss & 1 diss från Heliocare 360

1 hiss & 1 diss från Heliocare 360

Denna årstid är det många olika solskyddsprodukter som testas och rekommenderas på bloggar, Instagram, i butiker och så vidare och jag tänkte dela med mig av två recensioner av solskydd som jag bekantat mig med. Den ena är riktigt bra och en kommande favorit här hos mig, medan den andra nog tyvärr inte kommer användas så flitigt, eller iallafall inte helt på avsett sätt.

Solskydd från Heliocare 360

För att avsluta på ett positivt sätt börjar jag med den produkt jag inte tyckte om från Heliocare. Det är Color Cushion Compact spf 50, som alltså är en cushion foundation som ska ge både färg, jämnhet och solskydd. Det jag hoppades på med denna var att jag skulle kunna byta ut min vanliga foundation mot denna i sommar och slippa använda en annan solkräm i ansiktet. Enligt beskrivningen skulle denna även gå bra att återapplicera under dagen med ett nytt lager. I den praktiska dosan medföljer en applikatorsvamp som man ska pressa mot foundationen och sedan dutta på i ansiktet. Förpackningen och applikatorn har jag inget emot, men på mig gick denna foundation verkligen inte att få en jämn och fin bas med. Jag har försökt flera gånger, men det blir ojämnt och fläckigt. Så istället för att sluta använda den helt, vilket ju skulle vara slöseri med en kvalitetsprodukt med spf 50, har jag använt den enkom som solskydd i ett lager och sedan applicerat ett lager foundation över av ett annat märke.

Den andra Heliocare produkten är däremot en riktig höjdare. Det är Water Gel Sunscreen spf 50 som är Long-lasting hydration och Broad Spectrum. Det är en tunn, vit solkräm för ansiktet och den glider lätt på huden och smälter in direkt så den inte ens känns. Den ger inte en vit hinna, utan blir osynlig men ger samtidigt fukt åt huden och går fint att ha under makeup. Jag gillar att den dessutom har en god och fräsch doft, vilket man inte kan säga om alla solkrämer. Den är vattenresistent och passar alla hudtyper inklusive oss med känslig hud. Verkligen ett skön och lätt solskydd för ansiktet som kommer få följa med på sommarens resor då den kommer i en smidig tub.

Sist men inte minst vill jag passa på att berätta om en helt ny produkt från Heliocare, A-R Emulsion och Pigment Solution Fluid som är två solskyddsprodukter som är framtagna speciellt för just känslig hud och rosacea. Jag har inte testat dem ännu, men de står högt på önskelistan.

De nya produkterna ha silvriga korkar, och fanns hos Care of Skin som jag besökte i veckan

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *