KroppsvårdNyheterRecensionSkönhet

Ida Warg Limited Edition Self Tanning Mousse

Ida Warg Limited Edition Self Tanning Mousse

Brun-utan-sol (BUS) är en produkt jag använder en hel del av på våren och sommaren. Jag är noga med högt solskydd, men känner mig fräschast när jag har lite solkysst färg, och då är BUS en perfekt produkt. När man hittar en som funkar bra vill säga.

Jag använder BUS i mousse- eller krämform på benen. I ansiktet, på dekolletaget och på armarna använder jag en i sprayform. Ibland använder jag dock droppar som blandas med min hudvård eller kräm med BUS i ansiktet, men jag tycker att spray är det lättaste. På magen och nedre delen av ryggen skippar jag, för den delen av kroppen syns oftast inte ändå.

Mina krav på en BUS är att den ska ge en lagom färg, som inte blir för orange och som inte skiljer sig massor från min naturliga solbrända färg, för resultatet ser såklart mest naturligt och äkta ut då. Dessutom blir den därmed lite mer förlåtande om man skulle missa en fläck. Ett annat krav är doften vid applicering. Den ska dofta fräscht eller inget alls. Jag vill inte ha BUS-doften direkt när jag smörjer på produkten. Den kommer oavsett senare när färgen utvecklas, så jag vill slippa den så länge som det är möjligt. Olika produkter luktar också olika mycket av den karaktäristiska BUS-doften.

Jag ska också nämna att jag har en viss rutin när det kommer till BUS, som jag tycker fungerar superbra. Den kommer i ett eget inlägg här på bloggen så småningom.

Med detta sagt tänkte jag nu recensera denna från Ida Warg som jag fått skickad till mig som PR. Jag har använt den på benen och kan därför bara tala för hur den fungerar på just benen. Den börjar ge färg efter cirka 3 timmar, och sedan utvecklas färgen ytterligare några timmar till efter det. Färgen är snygg och passar min hudton perfekt. Den är helt klart åt det varma hållet, men absolut inte orange. Den lägger sig jämnt och fint.

Jag tycker den doftar gott när man applicerar den, somrigt och fruktigt av jordgubb, precis som företaget själva beskriver doften. Efter några timmar kommer en hint av BUS-doft, men jag måste säga att det är en av de mildaste av de jag tidigare testat. Jag personligen gillar BUS-produkter som är ofärgade när man applicerar, för jag upplever att de inte färgar av sig på mina sängkläder, men det kan också vara att jag bara haft otur med de färgade som jag testat.

Hållbarheten är ungefär som andra BUS-produkter jag testat, på mina ben (som är något torra) sitter den en vecka när jag smörjer in mig med bodylotion ett par gånger under veckan.

Vill man ha en djup solkysst färg är denna kanske för mesig, men den är precis vad jag söker i en BUS färgmässigt. Jag får snygg naturlig färg, precis som om jag skulle varit på solsemester en vecka och använt för låg solskyddsfaktor(observera att jag inte bedömer det som ett bra alternativ till snygg färg!).

Jag har alltså applicerat den på höger ben för att man ska se skillnaden.

Priset då? Ordinarie pris på omkring 199 kronor skulle jag ändå kalla budget om man ser till andra produkter i samma kategori, men det finns såklart billigare märken. För mig är den precis det jag letar efter och har ett rimligt pris, så det blir definitivt ett omköp när den är slut.

Använder du brun-utan-sol?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *