Makeup

Hit the pan! Läppprodukterna som är så bra att jag köper om dem

Hit the pan! Läppprodukterna som är så bra att jag köper om dem

Idag upptäckte jag att man kan se botten på min Caia bronzer. När man börjar se botten på en sminkförpackning kallas ”hit the pan”. Empties, helt tömda skönhetsprodukter, är en del av samma fenomen. Vi visar upp det vi har använt slut på i social media. Kanske det är för att döda vårt dåliga samvete över vår konsumtion?

The bottom is nådd!

Här får jag räcka upp handen för jag är en del av detta, jag lägger upp bilder på mina empties här på bloggen och på Insta. Det är egentligen mest för min egen skull, jag behöver hålla koll på vilka produkter jag har använt. Ja, I-landsproblem de luxe. Dessutom är det roligt att se tillbaka på vad man testat. Vissa har fotoalbum med vänner och familjen, jag blir nostalgisk av bilder på tomma schampoflaskor.

I vår konsumtionsfixerade värld har hit the pan-fenomenet växt sig starkt. Jag trillade ned i något algoritmhål på Instagram och scollade bild efter bild på olika tomma förpackningar. Reddit har en grupp som heter PanPorn där helt tömda blushes och ögonskuggepaletter läggs upp så man kan ge varandra digital high-fives. För många verkar det vara en tävling, eller en strategi, för att tygla sitt shoppande.

Det är sällan jag använder helt slut på make-up produkter men det händer. Det är produkter jag verkligen älskar och jag har redan nämnt flera här i bloggen. Här kommer fyra läpprodukter som jag faktiskt har använt upp och köpt om. Ibland flera gånger.

Snart ser man botten på den.

Lanegie Lip Sleep Mask (i Vanilla)

Det här en läppmask men jag använder den som ett vanligt läppbalsam. Jag har testat flera olika smaker men min favorit är utan tvekan vaniljversionen. Jag har ett tvångsbeteende som gör att jag måste köpa all beauty som doftar vanilj. Ibland vet jag inte om det är vaniljdoften som gör mig så galet förtjust i den här.

Min är på jobbet men så här ser den ut

By Terry Baume De Rose

Den här använde Sephora Uppsala (vila i frid) på kunder med torra läppar (=mig). Jag blev ögonblickligen störtförälskad och suktade efter den i ett halvår innan jag slog till. Fjuttiga 10 gram kostar nästan 500 kronor men det får det vara värt. Ja, den luktar ros men det stör mig inte det minsta. Den kommer i en tung glasburk och allt känns bara härligt lyxigt, därför står på mitt kontor och glammar till arbetsdagen.

Jag älskar dig lilla läppoljan <3

Dior Addict Lip Glow Oil

Fuck you Tik-Tok som gjorde att kidsen länsade affären på den bästa läppoljan. Det finns kopior (tittar på dig Nyx Fat Lip Drip Oil). Den är dyr, jag vet. Jag älskar den och ibland är kärlek helt irrationell.

Den här kombon är guld

Buxum Full Force Plumping Lipstick (i Heartthrob)

Det här är det enda läppstiftet jag har använt upp och jag har nog tre stycken just nu (en för varje handväska). Färgen är enkel att bära och är lite my lips but better. Den är sanslöst snygg när jag är BUS-brun. Den ska ha en plumpande effekt men ger bara lite pirr precis vid appliceringen. Det är färgen och att den håller länge som är det viktiga. Just nu kombinerar jag den med Caia Lip Pencil i färgen Lovisa.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *