MakeupPresentationRecensionSmink

Makeuprecension – Sigma Beauty

Makeuprecension – Sigma Beauty

Då var det dags igen för en recension av ett makeupmärke och presentation av några av det märkets produkter som jag tycker allra mest om. Nu har turen kommit till Sigma Beauty, som är ett makeupmärke som grundades 2009 av de två brasilianarna Dr. Simone Xavier och Rene Xavier Filho, som är molekylärbiolog och en civilingenjör. De lanserade Sigma Beauty med endast ett set av sminkborstar som direkt sålde slut och nu blivit kultförklarade. Företaget beskriver sig själva som goda lyssnare och problemlösare som vill underlätta livet för makeupanvändare. Deras borstar är fortfarande bästsäljare men de har även ett brett sortiment av andra makeup produkter och jag har testat en hel del av dem.

Jag måste nog ändå börja med just deras borstar. Jag har setet Classic Face Brush Set, som består av fem borstar; foundationborste, concealerborste, rougeborste, puderborste och highlighterborste. Och ja jag måste instämma med många andra – Sigmas borstar är riktigt bra! De känns väldigt proffsiga och att de har hög kvalitet i både skaft och borste och de är lätta att använda då de känns väldigt välgenomtänkta. Mina favoriter är; puderborsten men som jag istället använder i stort sett dagligen till mitt solpuder, rougeborsten som gör att till och med jag kan lägga en jättefin och lagom utmärkande rouge, och även highlighterborsten som är precis lagom storlek och mjukhet för en highlighter.

Nästa produkter är bronzern Matte Bronzer Light och Blush Sunset Kiss. Det är jättefina puderprodukter som är lagom pigmenterade för min smak och dessutom matta. Bronzern ger en solkysst look utan att vara glansig eller “för mycket”. Den har en kall ton och det gillar jag, så man inte ser orange eller kladdig ut. Det behövs bara lite produkt för att få en fin färg och både denna och rouget kommer i riktigt fina dosor med spegel i locket. Rouget ser ut att ha väldigt mycket färg, men det blir riktigt fint och “milt” när man sveper på det med rougeborsten.

Jag tycker även riktigt mycket om Sigmas ögonskuggor, som är lätta att använda och kommer i många olika paletter. Jag har Eyeshadow Palette Hazy som jag sedan jag började använda den inte kan sluta för det är verkligen den perfekta vardagspaletten! Den innehåller bla en vit matt skugga som jag har som bas, en ljusbrun härlig skugga som jag har i globlinjen, en mörkbrun till att skugga ytterkanten med och hela tre fina lystriga skuggor som ger det där lilla extra piffet. Bra kvalitet på både de matta och de skimriga skuggorna och paletten är lätt och smidig så den får ofta följa med mig även på resan.

Sigmas flytande eyeliner Liquid Pen Eyeliner- Wicked är nog den produkt jag tycker minst om. Den är svår att få fin och det blir lätt för mycket. Filtspetsen är lite för tjock och jag tror det behövs en betydligt skickligare utförare för att få den jämn och fin. Men svärtan är bra och den sitter kvar bra också.

Den sista produkten jag måste presentera är liten men verkligen en riktigt härlig produkt, nämligen läppglanset Lip Oil Tint. De läppoljor jag tidigare har testat har varit väldigt lösa/rinnande och därför lite för kladdiga och försvunnit för fort från läpparna. Men denna läppolja är faktiskt smått magisk. Den är len och precis lagom lös för att lägga sig jättefint på läpparna och sedan stanna kvar där länge. Jag var lite skeptisk mot färgen “Tint” då den såg lite för brun ut i flaskan, men väl på ser den jättefin ut och nu kan jag inte vara utan den.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *