EventFavoriterHudvårdRecension

Ansiktsmassage, som medicin både för det yttre & det inre

Ansiktsmassage, som medicin både för det yttre & det inre

Har du testat någon form av ansiktsmassage? Just idag är det massagens dag och då vill jag passa på att dela med mig av två olika typer av ansiktsmassage som jag gör med jämna mellanrum. Framförallt för att det är så skönt och avkopplande men det kan faktiskt även ha positiv inverkan på huden och cirkulationen.

Den ena varianten är ansiktsmassage med kylande glober, och jag har Ice Globes från Zoe Ayla, som jag bekantade mig med under skönhetsmässan Daisy Beauty Expo. Man lägger dem i kylskåpet och när de är svala använder man dem för att sakna dra i svepande rörelser över ansiktet, från mitten till sidorna. Kylan gör att eventuell svullnad och rodnad i ansiktet lugnas och dämpas och rörelserna främjar cirkulationen. Om man gör detta regelbundet kan man reducera fina linjer och få en hud som har lite mer lyster. För mig är det viktigaste att det är så skönt och dessa rosa kuber med glitter inuti får hela mig att bli lycklig. Jag använder dessa främst på morgonen då jag kan känna mig lite svullen i ansiktet och då piggnar man till på ett trevligt sätt.

Den andra varianten är ansiktsmassage med en kristall eller sten, så kallad gua sha. Gua sha verktygen och tekniken kommer från kinesisk läkekonst och ska stimulera cellförnyelsen och muskulaturen. Jag har rosa rosenkvarts och en ekologisk ansiktsolja från Me Anima som jag använder för denna ansiktsmassage. Jag träffade Kattis från Me Anima på Stockholm Beauty Week förra året och är sedan dess gua sha-frälst.

Om man är riktigt duktig på denna teknik kan man få fina resultat, men jag använder även denna massage för att jag tycker det är skönt och avslappnande, gärna på kvällen när jag lagt på en ansiktsolja som sista steget i min kvällsrutin och då passar jag på att massera in oljan med gua ska på ansiktet och halsen. Väldigt skönt! Jag och min vän Hanna har även gjort en video där vi visar hur vi använder denna gua sha-massage på varandra under en picknick 🙂 Den finns på min YouTube-kanal;

Oljorna och kristallerna och stenarna som man använder till gua sha kan även användas för massage till hela kroppen och inte bara till just ansiktet, även om jag nöjer mig med det.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *