FavoriterHudhälsaMakeup

Jane Iredale – det här har jag testat!

Makeup med hudvårdande ingredienser har varit trendigt ett bra tag nu och härom veckan gjorde jag en liten koll på min Instagram om detta är något som gör skillnad för huden. De allra flesta verkar inte märka någon skillnad alls mellan detta smink eller annat smink. Jag hamnar dock i laget av människor som faktiskt tycker sig se skillnad. Idag ska jag visa lite nya favoriter – denna gång från Jane Iredale. Ett märke som länge varit kända för sina hudvårdande formuleringar och att de är snälla mot huden.

Jag har en oljig hy med benägenhet till akne och tilltäpptheter men också tendenser till eksem och därmed en känslighet i samband med utbrott utan att per definition ha en känslig hy. Jag tycker mig märka skillnad på smink och smink, därmed är det dock inte sagt att alla märken som påstår sig vara så kallat hudvårdande är märken som jag tycker fungerar för mig. Dessutom söker jag ofta en känsla av lite lyx och flärd, en plastig och billig förpackning tilltalar mig inte fastän innehållet kan vara bra. Däremot undrar jag ibland om jag ställer lägre krav på prestation av en billig(are) produkt än en dyr. Hur tänker ni kring detta?

Nåväl. Låt oss dyka in i ett av märkena som jag sträcker mig extra mycket efter just nu. Jane Iredale. Produkterna består av mineralpigment som är berikade med antioxidanter och vitaminer som ska skydda mot fria radikaler. Produkterna innehåller inte tilltäppande mineraloljor och talk och är kända för att vara icke-irritativa, bra för allergiker samt har genomgått många tester.

Jag har först och främst testat ett par olika basprodukter från Jane Iredale och tänkte nu dela med mig av mina tankar såhär långt. Klassikern Glow Time PRO BB Cream är en av deras absolut mest hypade produkter och den täcker verkligen precis lagom, är lätt att applicera och sitter bra under dagen. Latmask som jag är så har jag egentligen bara en sak jag inte riktigt gillar med den – den behöver verkligen sättas med puder för att inte lämna en klibbig yta. I vintras släppte de HydroPure Tinted Serum som är ett lätt serum som ger massa fukt och innehåller pigment. Denna produkt täcker precis ingenting men ger ändå en frisk lyster och massor med fukt till huden. Prestationsmässigt är den väldigt lik Chanels Les Beiges Water-Fresh Tint men i mitt tycke ger den ännu mer fukt än den. De dagar jag vill ha något men ändå inte – då är denna perfekt.

Jag har även testat deras Pure Pressed Base som är en mineralfoundation i fast utförande. Den lägger sig väldigt fint på huden och smälter in. Mest har jag dock använt den som en final touch ovanpå någon av ovan nämnda flytande baser.

För kinderna har jag testat två olika rouge, en i puderform och en i krämform. Glow time blush stick i färgen mist är krämig, enkel att sätta på plats och är lika fin på ögonlocken som på kinderna. Den sitter bra under dagen men jag föredrar ändå att lägga Pure Pressed Base Blush i Clearly Pink ovanpå då de är så himla fina tillsammans. Båda är fina för sig, men enligt mig allra finast tillsammans.

För ett par veckor sedan släppte de nya matta bronzers och detta är perfektion enligt mig. Pure Bronzer Powder kommer i tre nyanser, lätt att blenda in, ger en fin solkysst look, och färgen medium är varken för varm eller för kall utan alldeles perfekt. Jag tycker ofta att ”varma” toner ser för röda ut på mig som är så blek men denna är perfektion. Även Pure Shimmer Bronzer kommer i nya nyanser, här har jag testat färgen Copper Dusk som är en fyrfärgad palett som jag helt ärligt inte fattar hur man använder som bronzer men som ögonskuggepalett är den fullkomligt briljant.

Utöver detta har jag testat deras Enlighten Plus Under-Eye Concealer, detta är en uppljusande concealer som lägger sig så fint under ögat och som med enkelhet skapar en mer pigg blick. Jag uppskattar också att den innehåller SPF 30 vilket inte i sig fungerar som solskydd men som ändå ger en välkommen boost ovanpå mitt grundskydd.

En sak som också gör att jag verkligen uppskattar hos Jane Iredale är att de flesta av deras puderprodukter kommer i refills, detta känns både modernt och medvetet och tilltalar mig massor. Förpackningarna känns fortfarande ordentliga, gedigna och lite lyxiga vilket jag gillar. Inte med tyngden och känslan av t ex Westman Atelier men absolut mycket trevliga.

I denna look har jag använt mig utan uteslutande basprodukter från Jane Iredale, det är Glow Time BB-Cream, Glow Time Blush Stick, Pure Pressed Blush, Enlighten Plus Concealer och Pure Bronzer Powder. Simpelt, minimalistiskt, Clean-girl/No-makeup-makeup när det är som bäst enligt mig.

Det jag kan säga såhär långt är att min hy diggar produkterna. De täpper inte till, de irriterar inte, är enkla att arbeta med och sitter bra under dagen. Nyanserna är perfektion och jag älskar att det är mycket refiller. Letar du efter detta – då är detta för dig!

Har du testat Jane Iredale?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *