HudvårdJobbMakeupShopping

Londontips för beautynördar

Londontips för beautynördar

Förra veckan var jag på jobbresa i London, vilket inte hade någon koppling alls till mitt intresse för beauty, men som ändå tillät mig att kunna passa på att få en glimt av det enorma utbud av makeup, hudvård och kroppsvård som finns där. Så nu tänkte jag dela med mig lite av några godbitar som jag hoppas ska kunna komma till nytta om någon av er andra beautynördar där ute gör ett besök i denna pulserande storstad framöver! Vill varna för att detta inlägg innehåller många bilder! 🙂

Vid London Thames

Först och främst vill jag råda er att inte åka till London med en resväska som redan från början är fullpackad, för det finns så mycket fint och udda att kunna köpa med sig hem därifrån. Också bra att ha som plan att åtminstone på hemvägen checka in en väska för annars kan man inte köpa med sig varken hudvårdsprodukter eller annan beauty eller till och med en flaska gin då man ju inte får ha flytande innehåll i sitt handbagage och till och med vanliga läppstift och body butter räknas som flytande… Ett plus är även att man har bekväma promenadskor och en tjock plånbok!Man behöver dock inga kontakter utan det går bra att betala med kort överallt, till och med i tunnelbanan där man bara blippar sitt kort istället för att köpa en biljett eller deras Oyster Card.

Min första lediga eftermiddag tog jag tunnelbanan till Marble Arch där de har en av flera Primark butiker. Primark är som ett Ullared fast i miniformat och har främst kläder och accessoarer men även en egen beautyavdelning med eget märke.

Primark
Skönhetsavdelningen Primark Beauty
Primark Beauty
Primark Beauty
Primark Beauty
Primark Beauty
Primark Beauty

Då det mesta är väldigt billigt kan man inte räkna med så hög kvalitet, så jag avhöll mig från att köpa så mycket hudvård eller basmakeup där jag gärna vill att till exempel foundation och ögonskuggor verkligen ska kunna sitta fint hela dagen. Men däremot hittade jag en hel del andra lite roliga produkter som inte finns på till exempel Kicks här i Mjölby. Så från Primark fick dessa finniga följa med mig hem;

Mina inhandlade saker från Primark
  • Strumpor och strumpbyxor då dessa är väldigt billiga och ändå ok kvalitet
  • Två små handväskor för ca 6 pund, alltså ca 85 kr.
  • Tre linnen som är bra att ha som baslinnen, för ca 2-3 pund per st, alltså ca 30-45 kr.
  • Ett par örhängen med hjärtan för 3,5 pund, alltså ca 50 kr.
  • En scrubbis i form av en glasstrut för 2 pund, alltså ca 30 kr och som min sambo inte alls förstod vad det var!
  • Primarks motsvaraighet till beauty blenders I tvåpack för 1,5 pund, alltså ca 20 kr och som jag är väldigt nyfiken på hur pass bra de är med tanke på priset!
  • En supersöt minispegel för 3 pund, alltså ca 45 kr och som blir perfekt i husvagnen i sommar
  • En tub med ansiktsmasken Caffeine Face Mask för 2 pund, alltså ca 30 kr, alltid kul och rätt ofarligt att testa nya ansiktsmasker.
  • En svalkande och återanvändbar Full Face Gel Mask som man ska ha i kylskåpet och sedan lägga på ansiktet när man vill ha lite svalka och de-puffiness i sommar.

Efter en del klädesbutiker som låg precis bredvid Primark, som River Island, Bershka och Zara, hamnade jag och en kollega på Marks & Spencer, M&S. Det är lite som Åhlens i Sverige och har både kläder, underkläder, accessoarer, beauty och även en riktigt fin matavdelning som jag tycker är rolig att gå runt i för att hitta matvaror som är lite udda och spännande att ta med hem. Bla köpte jag de väldigt udda ”Hand cooked Coronation chicken crisps”, en vacker kakburk i plåt med de brittiska kakorna Shortbread, som även den var specialutgåva inför kröningen, spännande tesmaker, smaksatt gin och deras pålägg till rostat bröd – Marmite. På beautyavdelning hittade jag till min stora glädje ett av mina nya favoritmärken Stila Cosmetics som är ett brittiskt makeup märke. De hade ett väldigt brett utbud av produkter och det var kul att kunna testa färger etc på plats istället för att behöva gissa hur olika nyanser kan se ut när man klickar hem produkter från nätet. Det fanns även märken som Apothecary, Pure, Benefit, Margaret Dabbs, Leighton Denny, Filorga, Evelom, Alpha H, Murad och Prai Beauty. På avdelningen med accessoarer hittade några superfina örhängen som jag direkt kände att jag behövde, från märket Liars & Lovers och som jag redan fått flera komplimanger för.

Matavdelningen hos M&S
Matavdelningen hos M&S
Beautyavdelningen hos M&S
Stila Cosmetics, hos M&S
Stila Cosmetics, hos M&S
Örhängena som fick följa med mig hem från M&S, märke Liars & Lovers

Efter några timmars shopping var vi rätt trötta och jag är inte van vid så många intryck och ljud på en och samma gång så vi gick till närmaste Pret a Manger och köpte varsin trekantsmacka och kaffe och satte oss på en bänk i Hyde Park som ligger precis om hörnet av Marble Arch. Pret a Manger är som en snabbmatskedja fast de har fräscha mackor och sallader istället för burgare, jag hoppas på att de öppnar upp en filial här i Mjölby framöver 🙂

Butiken Pret a Manger
Pret a Manger
En kaffe från Pret a Manger i Hyde Park

En av de sista dagarna slutade mötena kl 16 och då de flesta butikerna i London har öppet ända till kl 22 åkte jag även då in till centrum med tunnelbanan, men denna gång till stationen Covent Garden. Den är som en stor marknadsplats fast under tak och i hela de omkringliggande kvarteren är det som ett beautymekka!

Entre Covent Garden Market

Många stora brands har sina egna butiker där, den ena vackrare än den andra och som man som beautynörd bara måste spana in! Bland annat MAC, Kiko Milano, Forest Essentials, Rituals, Loccitane, Chanel, Dior, Tom Ford, Aesop, Nars, Glossier, The Ordinary, Miller Harris och så den butiken jag mest hade sett fram emot och fått tips om från mina beautybloggarkompisar: Charlotte Tilbury.

Loccitane, Covent Garden
Chanel Beauty, Covent Garden
Dior Beauty, Covent Garden
Tom Ford, Covent Garden
Rituals, Covent Garden
Miller Harris, Covent Garden

Det var inte bara vanliga butiker som man kunde springa runt i hur som helst, utan de flesta hade vakter som släppte in en person i taget genom att öppna och stänga entrén med ett kraftigt rep, som på nattklubb. Väl inne i butikerna var det fler vakter och man vågade knappt peta på någon produkt även om det stod ”test” på dem. Men eftersom jag verkligen var nyfiken på framförallt Charlotte Tilburys foundation tog jag ändå mod till mig klickade ut lite foundation på handryggen av deras Beautiful Skin Foundation nr 3. Då kom det fram ett väldigt energiskt butiksbiträde till mig och frågade om jag ville ha någon hjälp och jag förklarade att jag gärna ville hitta den bästa nyansen av deras foundation och vips så var han i färd med att pensla på foundation på min käklinje. Han konstaterade snabbt att min nyans var nr 4 och sedan fick jag även tips om matchande concealer som också skulle vara i nr 4 men ändå passa då de var någon ljusare än samma nummer på foundationen. Jag bad även att få prova deras fantastiskt fina rouge och den nyans som blev finast på mig var nyansen ”Ecstasy”. Jag lyckades dock begränsa mig till att bara köpa foundation och concealer, för ca 65 pund totalt och motsvarar ca 800 kr, och fick dem vackert packade i en påse och silkespapper, väldigt nöjd och glad över den trevliga upplevelsen.

Charlotte Tilbury butik i Covent Garden
Beautiful Skin Radiant Concealer, Charlotte Tilbury, Covent Garden
Exempel på olika ”makeup garderober” beroende på hudton och hårfärg, Charlotte Tilbury, Covent Garden
Beautiful Skin Foundation, Charlotte Tilbury, Covent Garden
Trevlig makeupartist på Charlotte Tilbury i Covent Garden
Proffshjälp inne på Charlotte Tilbury i Covent Garden
Så här såg rougen Ecstasy ut på mig, och kolla in vilken vacker lampa bakom mig! Inne på Charlotte Tilbury

När jag gick förbi Glossier blev jag väldigt nyfiken då deras butik var i ett eget hus, helt rosa och där man fick vänta på sin tur för att få gå in och även få tydliga instruktioner från personalen hur man skulle göra för att testa olika produkter och om man ville köpa nåt. Det märktes att Glossier var väldigt hypat bland influensers för därinne var det fullt med framförallt unga tjejer som tog selfie och fotade varje litet läppglans. Vackert inrett och anpassat efter att kunna ta snygga bilder till sociala medier. Det var olika stationer där man kunde blanda till sina egna nyanser av foundation, läppglans etc men jag kände mig lite lost och slut på energi så jag stannade inte alltför länge i detta skönhetslabb.

Glossier, Covent Garden
Glossier, Covent Garden
Glossier, Covent Garden
Glossier, Covent Garden
Glossier, Covent Garden
Glossier, Covent Garden

Efter det besökte jag även en mysig butik med det australienska hudvårdsmärke Aesop. De har underbara tvålar, bodylotions och även ansiktskrämer, serum etc som har magiska dofter från eteriska oljor. Den trevliga personalen där ville gärna att jag skulle testa deras tre favoritprodukter för händerna, så det gjorde jag ju förstås gärna. Först var det en exfolierande handtvål – Reverence Aromatique Hand Wash som bla doftade bergamott, sedan en mild vanlig handtvål – Resurrection Aromatique Hand Wash som bla doftade rosmarin och cederträ, och så till sist en handkräm – Rind Concentrate Body Balm med doft av bla pink grapefruit. Efter att ha gått i butiker och trängts bland andra turister kändes det väldigt härligt att hitta denna lugna oas och få händerna riktigt rena och även härligt mjuka.

Aesop, Covent Garden
Aesop, Covent Garden
Aesop, Covent Garden
Aesop, Covent Garden
Aesop, Covent Garden

Har man sällskap är det säkert också trevligt att sätta sig på något av de många mysiga caféer och barer vid Covent Garden och ta en fika eller ett glad prosecco, men själv promenerade jag till fots tillbaka till mitt hotell och passade på att spana in lite sevärdheter som Westminister Abbey, White House, Trafalgar Square, London Bridge och Big Ben.

Covent Garden

Sista dagen i London hade jag en stund över och besökte då Boots, som är som en motsvarighet till våra svenska apotek. De har både hudvård, makeup och mediciner. Jag spanade in deras egna hudvårdsmärke Boots Skincare och sedan även de brittiska makeupmärkena Rimmel, Barry M, Ted Baker och Soap & Glory. Efter att ha gått i de vackra butikerna i Covent Garden kändes det dock både oinspirerande och med oengagerad personal så blev inga inköp.

Boots Skincare
Rimmel London, på Boots
Barry M, på Boots
Soap & Glory, Sanctuary Spa på Boots

Sist men inte minst vill jag även ge några tips på mat- och dryckställen som man gärna kan besöka om man har tid över en kväll. Det första är det trendiga området Soho som kryllar av restauranger och barer och där vi besökte den mexikanska restaurangen El Pastor. Riktigt vackert och mat som var spännande och smakrik, men det kanske allra bästa var deras meny över margaritas där jag bla provade Avocado Margarita och Spicy Mango Margarita. Precis bredvid Soho ligger Chinatown som även det är klart värt ett besök. Plötsligt känns det som att man kommit till Asien och det är röda rislampor över gatorna och massor med asiatiska matställen. Både Soho och Chinatown ligger nära Covent Garden och även Picadilly Circus. Om man vill ha något lite mer avslappnat och billigare finns det en hel del foodcourts där man kan köpa mat från olika kök och ändå sedan sitta tillsammans. Tex Market Place Vauxhall.

El Pastor, Soho
El Pastor, Soho
Avocado Margarita, El Pastor I Soho
Market Place, Vauxhall
Chinatown
Chinatown

Och förstås, glöm inte att göra ett besök på åtminstone en brittisk pub. Många av dem är riktigt mysiga och de har ofta bra Fish & Chips eller andra pubrätter, men framförallt härlig stämning, många ölsorter och god gin!

Mr Foggs Tavern, Covent Garden

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *