HudvårdMakeupNyheter

Sminkgurus släpper hudvård – därför är jag inte intresserad.

Först ut var Gucci Westman och nu Lisa Eldrigde. Båda är de makeupartister som står bakom sminkmärken som levererar riktigt bra kvalitet om du frågar mig. Men nu släpps även hudvård. Westman Atelier släppte nyligen en riktigt dyrgrip till serum och nu ger sig alltså även Lisa Eldridge in i leken genom en rengöring och en mist/toner samt handdukar för ansiktet. Pirrar det hos er?

Westman Atelier Skin Activator Serum är framför allt ett barriärstärkande serum med ingredienser såsom Ceramider, Hyaluronsyra, Niacinamid, Peptider, fermenterade ingredienser samt probiotika. Huruvida de verkligen fått ner levande probiotika i formulan känner jag mig inte helt övertygad om då det ska vara särskilt svårt att framställa. Ingredienserna är visserligen fina men de resultat som märket själva radar upp blir med vetskapen om ingredienserna en aning löjeväckande för här utlovas tightare hud, mindre synliga linjer och lugnad hud på fyra veckor medan man efter sex veckor även ska se en utjämnande effekt på hudton samt mindre framträdande porer. Ganska snabbt jobbat får man ju ändå säga. Priset då? 1720kr för 20 ml och 1430kr för refillen. Jag ger beröm för refillen till den väldigt tunga och lyxiga förpackningen men med tanke på att jag återfinner liknande ingredienser i betydligt billigare produkter (eller i kombination med betydligt fler vetenskapligt bevisade ingredienser) så känner jag mig inte det minsta sugen på att testa denna.

Över till Lisa Eldrigde – som för övrigt gör mina allra bästa läppstift i livet. Idag släpps hennes hudvård som då består av Skin Enhancing Cleanser, Skin and makeup enhancing mist samt luxuriously gentle cleansing and exfoliation cloths och jag känner bara nej. Stopp. Sluta. Produkterna är inte alls i närheten av prisklassen på serumet från Westman Atelier och inte heller är det något fel på produkterna som sådana men jag känner inget behov och inget pirr alls. Som ni vet vid det här laget lever jag för pirr. Finns inget pirr – blir det aldrig något köp.

Kanske är jag en tråkig vanemänniska, men jag tycker verkligen att det känns onödigt att gå utanför sitt område där man i båda dessa fallen är så fenomenal. Det finns redan massor av hudvårdsmärken – med massa forskning, seriösa studier och som formulerar utifrån detta och långsiktiga resultat. Nej, detta gav mig precis lika lite köpsug som valfritt svenskt influensermärke.

Vad tycker ni? Bu eller bä?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *