FavoriterMakeupRecensionUncategorized

Makeuprecension – Artdeco

Makeuprecension – Artdeco

Näst på tur för en liten makeuprecension är märket Artdeco. Även detta är ett relativt nytt märke för mig, som jag har använt i ungefär ett år men som jag snabbt föll för då deras produkter genomgående håller en väldigt hög nivå och är så vackra.

Artdeco är ett tyskt märke som startade 1985 med målsättningen att kunna erbjuda makeup produkter som höll riktigt hög kvalitet men ändå var möjliga för många att hitta och ha råd med. De finns idag i 60 länder, och i 7500 skönhetsbutiker och spa, 7500 parfymbutiker och 300 varuhus. I Sverige finns de på bla Kicks, Åhlens, Lyko, Nordicfeel, Eleven och Ellos.

Det jag gillar lite extra mycket är den vackra designen på produkterna, som är inspirerade av konstformen artdeco, och då särskilt deras säsongskollektioner som lanseras varje år.

Mina favoriter är deras kollektion av bronzer, rouge och highlighter som var inspirerade av portugisiskt kakel. Underbart vackra och jag älskar att ha dem på mitt sminkbord. Bronzern och rouge är dessutom indelade i olika nyanser så man kan välja exempelvis hur mycket glow man vill ha i sin bronzer eller hur mycket rosa man vill ha i sin rouge.

Sedan gillar jag att de har stort fokus på hållbarhet och erbjuder refillsystem på en hel del av sortimentet. Exempelvis denna ögonskuggspalett där man själv väljer vilka färger av ögonskugga och även rouge man vill ha och sätter i de små refillskuggorna som är magnetiska. På så vis behöver man inte ha en massa ögonskuggsnyanser som aldrig kommer till användning utan bara precis de man faktiskt vill ha. Bra ur ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som jag ju måste erkänna att jag även älskar deras redan färdiga ögonskuggspaletter med många fler underbara färger! Ögonskuggorna håller riktigt hög kvalitet och har bra pigmentering, vilket gör att det bara behövs väldigt lite produkt vid varje sminkning.

En ny Artdecoprodukt för mig är deras Light Luminous Foundation. Den är krämig, lätt att applicera och ger ett fint glow. För mig som har rosacea och en del akne är täckningen lite för lätt och jag behöver bra concealer under för att dämpa rödheten. Så denna kommer jag använda mer i sommar när jag vill ha en lättare bas och förhoppningsvis fått lite solbränna som döljer det röda. Jag gillar förpackningen som är en liten, smidig tub i plast som lätt kan få plats i resenecessären.

Halva ansiktet har Light Luminous Foundation

En produkt jag gillar mycket mer är deras concealer Perfect Cover Stick, som funkar jättebra för att dölja just rödheterna på kinder, haka och runt näsvingarna. Detta lilla magnetiska stick är dessutom perfekt att ha i handväska då det går att återapplicera under dagen och jag använder det även för att dölja de små fläckarna i foundationen som blir vid näsan när jag har haft solglasögon på mig och sminket liksom har skavts bort.

Även deras flytande eyeliner Liquid Liner Long Lasting Intense är en riktig höjdarprodukt. Den är lätt att applicera ovanpå ögonlocket och har en perfekt konsistens och riktigt spetsig tipp. Eyelinern sitter kvar hela dagen och kvällen och blir riktigt svart.

Jag som alltid är på jakt efter den perfekta mascaran måste säga att Artdecos Angel Eyes är en favorit. Den har en rätt stor, konformad borste som gör att man kommer åt även de minsta fransarna längst in, samtidigt som de längsta fransarna får riktigt fin volym. Jag upplever att den inte lägger sig under ögat efter några timmar, samtidigt som den är lätt att tvätta bort med vanlig rengöring.

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för en kanske lite oväntat produkt, nämligen ett ofärgat puder i fast form. Jag var lite skeptisk till att det verkligen skulle få basen att bli settad och att jag inte skulle se glansig ut efter några timmar. Men jag har nu helt övergått till just detta settingpuder för det ger inte samma nästan torra finnish som en del andra löspuder kan göra, samtidigt som det håller basen på plats. Riktigt härlig!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *