FavoriterHårvårdHudvårdMakeup

Vårfavoriter

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

Våren kommer smygande även förr oss som bor längst i söder och precis som vi förändrar sättet vi klär oss så kräver även huden annat när vi går mot varmare tider. För min del märker jag även att jag sträcker mig efter helt andra sminkprodukter än mitt i vintern. Idag tänkte jag tipsa om några av mina favoritprodukter just nu.

Lättare konsistenser och större behov av storstädning av porerna hör årstiden till. Porerna täpps lätt till att frekvent användande av SPF och det vet vi ju redan hur viktigt det är så det tummar vi inte på, eller hur? Däremot kan vi ändra hudvården så att vi ändå förebygger att porerna blir tilltäppta. En favoritingrediens hos mig denna årstid är salicylsyra också känd som BHA. Denna oljeledningar syra exfolierar milt, löser upp talg nere i porerna och jobbar på struktur och är talgreglerande. Klassikern från Paula’s Choice hyllas av många men för mig är den en flopp, jag tycker nämligen aldrig att den går in i huden utan att den ligger och slaskar på ytan. Däremot har jag hittat två andra produkter som båda är relativt nylanserade som gör jobbet alldeles galant – båda innehåller 2% salicylsyra men även en hel cocktail av annat välgörande.

Medik8 Press & Clear Exfoliating 2% BHA Tonic innehåller förutom BHA även Tranexamsyra vilket är en ingrediens som har utjämnande effekt på t ex pigmenteringar då den fungerar tyrosinhämmande. Tyrosin finns i melanocyterna (de pigmentbildande cellerna) och det är när tyrosinet oxiderar som melanin (pigment) bildas. Den innehåller även lugnande Aloe Vera och är vid applicering en av de allra bästa toners med BHA jag testat. Den sjunker in direkt, lämnar ingen kladdig hinna och dessutom är förpackningen med pump både smart och enkel att använda. BHA gör inte solen extra solkänslig såsom t ex AHA-syra vilket gör att den går bra att använda hela sommaren (självklart tillsammans med solskydd). För storstädning 1-2 gånger i veckan är också Mantle The Green Mask en riktig hit. Den innehåller förutom BHA också Panthenol (Vitamin B5), fermenterad honung och ett antal andra ingredienser med antioxidativ effekt. Denna djuprengörande mask är inte alls så som de flesta i kategorin är – här kan du vänta dig återfuktad och lugn hud. Alltså motsatsen till uttorkad och stram. Här hittar du Medik8 Press & Clear*och här hittar du Mantle The Green Mask*.

Vi får inte heller glömma att alla hudtyper behöver fukt året runt och att det vi ska och bör anpassa snarare är balansen mellan fukt/fett. En geniprodukt med lätt konsistens som ger både fukt och fett men inte är rikt fet eller tilltäppande är Medik8 H.E.O Mask som är en tvåstegsmask som består av en gelmask och en krämmask som används över natten. Gelmasken tillsätter massor med fukt medan krämmasken innehåller mjukgörande och återfettande, med denna kombo kan du enkelt anpassa efter vad just din hud behöver för tillfället. Extra mycket gillar jag att använda den tillsammans med deras toner som jag skrev om ovan. Resultatet blir storstädade porer, jämnare hudton och en bouncig och djupt återfuktad hud. Mums! Här hittar du H.E.O mask*.

En produkt från Verso som funnits länge är deras Lip Serum som jag inte testat förrän alldeles nyligen. Nu när jag testat fattar jag inte riktigt varför jag inte gjort det innan för detta är ett fantastiskt läppbalsam som jag verkligen älskar att ha på mitt sängbord. Innan jag somnar varje kväll lägger jag ett lager och vaknar med så återfuktande läppar. Jag hoppas också att deras superingrediens Retinol8 kanske kan göra något på melasma jag ha kring överläppen – det återstår dock att se. Lip serum finns här*.

För ett par månader sedan skrev jag om Nioxin som är ett trestegssystem för ökad hårväxt och för vård av skalpen. Denna trio har verkligen gjort sitt för min hårbotten mår bättre än någonsin, hejdå klåda och irritation och hej lugn och välmående hårbotten. Det som är den stora frågan är väl dock – gör den något för tillväxten? Svar: JA. Detta fungerar verkligen. Hela mitt huvud är fullt av nytt hår som vuxit ut och som står rakt ut precis överallt. Jag rekommenderar verkligen Nioxin och kan inte säga annat än att jag är väldigt imponerad. Nioxin hittar du här*, jag använder kit nr 5.

Är man som jag oljig som jag är en bra primer ett måste om man ska sminka sig vår och sommar, annars rinner det mesta av på nolltid. LH Cosmetics har en primer som är helt otrolig, den heter Matte Attack och det låter ju nästan aggresivt men den är verkligen kanon och torkar inte heller ut så som nedmattande primers har en tendens att göra. Här får du utslätade porer, minskad talgproduktion och denna går även att dutta ovanpå sminket under dagen för en nedmattande effekt. Primern hittar du här*.

Har du några produkter som du sträcker dig lite extra efter just nu?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *