EventFavoriterMakeupRecensionUncategorized

Makeuprecension – Stila Cosmetics

Makeuprecension – Stila Cosmetics

Jag älskar smink och får nog erkänna att jag har betydligt mer produkter än jag behöver, men det är ju så roligt! Jag skulle aldrig vilja ha en smink-rutin med samma produkter varje dag utan jag kör på vad jag känner för just den dagen. Det får gärna matcha lite med mina kläder, vädret ute och vilket humör jag känner mig på. Så därför har jag testat en hel del olika makeup märken och tänkte recensera några av mina favoritmärken här på bloggen och visa några godbitar från de olika märkena som jag gillar lite extra. Självklart kommer jag även berätta om de eventuella saker jag inte riktigt tycker om.

Stila Cosmetics

Först ut är makeup märket Stila Cosmetics. Det är ett nytt märke för mig sedan i januari men jag är redan riktigt glad över att ha hittat det. Stila kommer från Storbritannien och skapades 1994 av en känd makeup-artist inom modebranschen. Det som utmärker Stila är att det är många innovativa produkter som känns roliga att ha och använda. Dessutom är de lätta att använda och få ett fint resultat även om man själv inte är makeup-artist, vilket ju är tur för mig eftersom jag bara är en glad entusiast!

Det var på skönhetsmässan Daisy Beauty Expo i januari som jag först stiftade bekantskap med Stila, genom deras supergulliga och duktiga brandmanager som stod i montern och noggrant gick igenom varje produkt, förklarade vad de var, hur de fungerade och lät mig testa. När jag nu har hunnit använda Stila makeup i ett antal månader har jag några riktiga favoriter.

Stilas Brand Manager

Den första favoriten är en kombinerad foundation/concealer i ett, Stay All Day Foundation & Concealer. Det är en riktigt smart idé tycker jag, att i den stora delen är det flytande foundation, och om man öppnar locket upptill så är det en concealer i en matchande nyans och till och med en lite spegel! Dessutom får man trycka ner foundationflaskan så kommer det ut foundation, roligt och annorlunda. Själva foundationen är precis lagom täckande och ger en mellanlystrig finnish som ser naturlig ut. Jag tycker den är lätt att få jämn och upplever att den sitter fint länge. Kanske inte riktigt lika länge som en del riktigt dyra foundations, men klart godkänt. Concealern är riktigt täckande och den brukar jag applicera med fingret, tex för att dölja de röda partierna på mina kinder, finnar och andra blemmor. Jag använder den dock inte under ögonen då den inte är uppljusande. Jag kommer ha med mig denna foundation/concealer på resan eftersom den är två i ett och dessutom i en plastförpackning som inte riskerar gå sönder.

Foundation & Concealer
Foundation & Concealer

En annan favorit från Stila är deras bronzer stick, Lip & Cheek Stick Sunkissed Bronze. Det är en bronzer i krämform som man skruvar upp ur ett smidigt stick och sedan stryker på där man vill se lite solkysst ut. Jag tycker att den ger en väldigt fin nästan lite gyllena brun färg till kinderna som är lystring men inte glittrig. Den är inte alltför pigmenterad så den är lätt att få till ett naturligt resultat med och den sitter kvar fint hela dagen. Men ska även kunna ha den på läpparna, men då jag inte brukar vilja ha bruna nyanser på läpparna nöjer jag mig med att använda den på kinder och panna.

Lip & Cheek Stick Sunkissed Bronze

Jag tycker även väldigt bra om deras flytande ögonskugga, Glitter & Glow Liquid Eyeshadow. Jag har den i färgen Kitten karma som är en rosasilvrig nyans och helt underbar. Till skillnad från en del andra flytande ögonskuggor jag har testat tycker jag att denna är väldigt lättanvänd. Man penslar på några drag på ögonlocket med den lilla applikatorn och efter bara några sekunder har skuggan torkat och den kladdar inte av sig mot huden. Sedan sitter den kvar där och glittrar jättefint hela dagen och den irriterar inte ögonområdet eller lägger sig i några veck.

Glitter & Glow Liquid Eye Shadow

Stilas läppglans Plumping Lip Glaze, och det är precis som det låter en läppglans som gör läpparna lite plumpade och liksom glaserade. Även denna produkt är innovativ och man vrider på botten av glosset för att få ut bara precis så mycket produkt man behöver. Och längst ut har den en liten pensel som gör det lätt att måla på glaset på läpparna. Jag tycker det pirrar lite i läpparna av glanset, men inte på ett obehagligt sätt som en del andra plumpingprodukter kan göra. Det sitter kvar fint länge och återfuktar samtidigt läpparna så de inte blir torra.

Plumped Lip Glaze

Den sista produkten av mina Stila-favoriter är deras flytande eyeliner, Waterproof Liquid Eye Liner Intense. Jag brukar tycka att det är svårt att få till en fin och jämn eyeliner ovanpå ögonlocket, men med denna spetsiga penna är det hyfsat lätt och dessutom ger den en intensiv svart färg även om man har ögonskugga under. Det ser fint ut hela dagen och den lägger sig inte under ögat efter några timmar. Jag hoppas den inte ska ta slut på länge för denna sträcker jag mig ofta efter de morgnar jag har lite bråttom!

Stay All Day Liquid Eye Liner

Ja det var några av Stilas makeup produkter som jag verkligen har fastnat för och varmt kan rekommendera andra att testa. Så får vi se vilket makeup märke jag kommer recensera härnäst.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *