MakeupNyheterRecensionShopping

Rose Inc – hudvårdande makeup!

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *

Rose Inc är ett varumärke som beskriver sig själva som banbrytande genom sina multi-produkter som kan användas på många sätt och där även makeupen innehåller hudvårdande ingredienser. Produkterna är veganska och kommer i minimalistiska förpackningar. Märket är grundat av fotomodellen Rose Huntington-Whiteley samt Caroline Hadfield som har många års erfarenhet av skönhetsbranschen. Krämformuleringarna, de hudvårdande ingredienserna och förpackningarna tillsammans med de fina recensionerna fick mig att testa!

Förra veckan landade produkterna som bara funnits i Sverige sedan hösten 2022 (då bara på NK) på hyllorna hos både Skincity* (som har 20% på stora delar av sortimentet t o m idag, 2/4) och KICKS* och det var ju inte utan att det surrades om det på Instagram om vi säger så. Jag har spanat på märket länge men inte kommit mig för att beställa från utlandet men när de ramlat in hos webbshopparna blev det en beställning och låt mig säga såhär – jag är inte besviken. Snarare sjukt sugen på ännu mer.

De första produkterna som jag klickade hem blev Solar Infused Creme Bronzer*, Blush Divine Radiant Lip & Cheek Color* och Satin Lipcolor Rich Refillable Lipstick*. Förutom krämformulan, den minimalistiska approachen både i sömlös applicering och förpackningar tilltalas jag av hållbarhetsaspekten då många av produkterna kommer som refillkort. Så smart och verkligen i tiden!

Jag är en person som sminkar mig rätt sparsamt till vardags och jag älskar looken á la Clean Girl/No makeup-makeup/Cold Girl osv. Jag ser gärna bara lite fräschare ut än vad jag egentligen är och där är krämprodukter mina absoluta go-to. Har tidigare skrivit om märket Westman Atelier som också har ett sortiment av makeup med hudvårdande egenskaper och som jag älskar SÅ mycket men här har vi absolut en utmanare – som dessutom hamnar i en lite lägre prisklass.

Jag valde den ljusaste färgen på bronzern då jag är väldigt blek, den heter Parrot Cay och blev verkligen en bra matchning för min hudton, lagom varm i färgen och den smälter verkligen in vid applicering. Det var kärlek vid första appliceringen och jag känner direkt att denna kommer användas ännu mer flitigt än min gamla favorit från Westman Atelier.

På blushen valde jag färgen Wisteria som är en rosig nude och den ger mina kinder ungefär samma ton som om jag hade gått en långpromenad en bitig vinterdag, en look som jag personligen gillar väldigt mycket. Friskt rosig kanske det kallas?

Läppstiftet beställde jag i färgen Enigmatic och jag får erkänna att jag inte alls kom överens med varken färgen eller formulan första användningen. Jag tyckte färgen blev för mörk, jag tyckte att läpparna kändes lite torra och att formen på stiftet gjorde den klurig att applicera. När jag testat ett par dagar så har den vuxit på mig, läppbalsam under är ett måste och då blir både färg och känsla helt annorlunda. DOCK undrar jag ändå över den kantiga formen på stiftet, varför är den kantig liksom? Det kändes inte ett dugg praktiskt och gör i sig att jag nog inte kommer vilja köpa läppstiftet i fler färger.

Har du testat något från Rose Inc eller är du sugen?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *