FavoriterNaglarNyheterRecensionUncategorized

Mönstade naglar hemma

Mönstade naglar hemma

Att gå på salong och få naglarna fixade har aldrig varit min grej, det kostar en hel del, innebär en hel del kemikalier och framförallt för att jag tycker det är så roligt och avkopplande att måla mina naglar så jag vill gärna ha det nöjet själv. Precis som min bloggkompis här, Sundayshelfie, skrev i sinn senaste inlägg så är det nästan lite som terapi för mig. Jag brukar sätta min i tv-soffan framför någon halvintressant serie på söndagskvällen efter att alla dagens sysslor är avklarade. Sedan tar jag bort det gamla lacket, gör i ordning naglarna och sedan målar på det nya. Så oftast har jag mitt lack i en vecka och det brukar vara ungefär så lång tid som de flesta lacken håller sig fina tycker jag, iallafall om man är lite noggrann och använder underlack och överlack.

Men för några veckor sedan fick jag testa något nytt och väldigt spännande! Self-adhesive gel nail Layers, från Love´n layers. Det är som klistermärken som man sätter på sina egna naglar och sedan härdar med en uv-lampa så de sitter riktigt hårt. Det roliga med dessa och som var anledningen till att jag blev nyfiken på just dessa var att de finns i så fina mönster! När jag målar mina naglar själv blir det ju nästan uteslutande enfärgade eller möjligen någon tvåfärgad skapelse. Men med dessa kan man få jättefina mönster, glitter och till och med halo, som alltså skiftar i flera olika nyanser. Så jag valde ett jättefint leopardmönster i rosa – Leo Poppy Pink. I startkitet kom även en uv-lampa och en särskild nagelfil i glas som ska underlätta firandet och formandet av naglarna.

Startkit Loven layers

Så, glad i hågen gav jag mig i kast med detta roliga projekt. Och det går till så här;

Först ser man till att naglarna är rena från både lack och smuts och även filade till önskad form och längd.

Sedan väljer man vilken av klistermärkena som passar bäst i bredd för den nagel man ska applicera den på. Man lossar försiktigt på klistermärket och tar bort de skyddande plasten, och sedan lägger man på det på nageln och justerar så det passar till nagelns bredd. Klistermärkena är lite elastiska så de går att dra ut lite för att få till en perfekt passform. Så om man är mitt emellan två storlekar ska man välja den lite mindre och istället dra ut den lite över nageln.

Leo Poppy Pink layers

När klistermärket sitter på nageln får man fila med glasfilen mot kanten av nageln så den överskickande biten av klistermärket går att dra loss.

Sedan när även längden är den önskade är det dags att använda uv-lampan – äntligen tyckte jag! Det kändes väldigt hightech och lite som en salong fast hemma. När man först satte igång den blinkade den lila och när man tryckte ner knappen på ovansidan lyste den i 45 sekunder och då fick man se till att ha naglarna under.

UV-lampa

Efter att alla naglarna blivit fixerade var de klara, och jag blev så nöjd!

Och dessutom blev det sedan ingen ”ställtid” som det blir när man målat sina naglar på vanligt sätt. Ni vet den timmen, timmarna när man får sitta där i soffan och säga till sin sambo att nej jag kan absolut inte diska, laga mat eller tvätta för jag har målat naglarna! 🙂 Skämt åsido, det var väldigt skönt att naglarna direkt var så tåliga och det fortsatta de verkligen att vara i många dagar efter det. Efter 10 dagar såg jag i stort sett ingen skillnad på naglarna, förutom att det hade hunnit växa ut en liten bit undertill på nageln. Efter 17 dagar var naglarna fortfarande fina, med undantag för ett litet hack i pekfingrets topp, men då valde jag ändå att ta bort dem. Det var även det väldigt enkelt, man bara mjukade upp nageln med en nagelolja och sedan kunde man dra bort klistermärkena!

Mina naglar därunder blev det lite märken på efter limmet, men det gick att tvätta bort och nageln var inte förstörd.

Så, vad tycker jag om dessa naglar? Om jag ska börja med det negativa var det att det ju kostar en del att köpa startkitet, ca 650-1000 kr beroende på hur många nagelark man vill ha. Men efter det kan man ju köpa bara arken och då kostar de ca 190-250 kr. Första gången var det lite meckigt att få till längden på klistermärkena och se till att kapa av dem på rätt ställe, men det gick bättre och bättre för varje nagel.

Det positiva med naglarna var för det första att de blev så fina och så roligt med mönstrade naglar! Jag var riktigt imponerad av hur länge de höll sig fina och hade ingen tendens att börja släppa från nageln, trots handdiskning, duschande och öppnande av konservburkar! Så jag kommer absolut göra det igen och framförallt om jag ska iväg på nån resa eller så och slippa behöva ta med mig nagellacksremover och nagellack eftersom det ju var helt underhållsfritt i dryga två veckor!

Loven layers Leo Poppy Pink layers

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *