HudvårdKroppsvårdNaglarUncategorized

Beauty mot stress

Beauty mot stress

Jag har märkt att när jag har stressiga eller tuffa perioder i livet, typ som jag har nu, så vänder jag mig alltid till allt som rör beauty (och böcker) som lite tröst. Min hudvårdsrutin blir nästan som en snuttefilt i sådana lägen och den där stunden i badrummet med alla krämer eller vid köksbordet med allt smink ger mig lugn.

Har funderat lite kring varför det är så, för jag vet många som känner precis tvärtom när de är stressade, och jag har nog kommit fram till två anledningar som bidrar till att allt som rör skönhet fungerar så för mig:

  1. Det är en fast rutin när annat runt omkring kanske känns kaos.
    Att ta tid för en hudvårdsrutin är en del av en chill rutin för mig som hjälper till att minska stressnivåerna. Genom att göra min hudvårdsrutin till en regelbunden del av dagen skapar det en känsla av rutin och stabilitet som ofta bidrar till att lugna mitt sinne. Det behöver inte alltid innebära att jag kör en 20 stegs rutin utan ibland kör jag bara tvätt och kräm – and that’s good enough liksom.
  2. Det är en chans till total avkoppling.
    Hudvårdsrutinen, sminkstunden eller måla naglarna är min tid. Att massera ansiktet med rengöringsmedel, applicera fuktighetskräm eller ansiktsmask kan hjälpa till att frigöra spänningar och stress i ansiktsmusklerna. Detta kan bidra till att minska spänningar i hela kroppen och öka avkopplingen och trust me, det finns inte mycket som är bättre än att sitta i badrummet och massera ansiktet (speciellt käkmusklerna) efter en lång dag. Att fokusera på sminket eller nagellackningens process och rörelser blir lite som att öva mindfulness och närvaro i nuet för mig, vilket har visat sig vara en effektiv teknik för att hantera stress och sluta tänka för en stund.

Det kan låta så trivialt, och det är absolut ingen permanent lösning på stress och ångest, men när mycket känns stort och rörigt är det ganska skönt att kunna hitta lugn i det lilla och enkla. Jag vet inte, jag kanske är i minoritet när det gäller att använda mina skönhetsprodukter som substitut för stressbollar men hey, if it ain’t broke, don’t fix it.

Hur brukar ni se på er hudvårdsrutin när ni är inne i en kaosig period?

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *