HudvårdKroppsvård

Lyxapan testar: Kroppsrutin prisklass LYX!

Jag älskar känslan av lite lyx och flärd när det kommer till både hudvård och makeup. Däremot finns något som alltid klassar ut de klassiska lyxmärkena produkter för mig – de semimedicinska märkena. Här klappar mitt hjärta extra hårt och många är märkena som genom åren passerat mitt badrumsskåp. Nu tänkte jag ge mig i kast med att testa en kroppsrutin från det spanska märket Mesoestetic.

Mesoestetic är spanskt klinik- och salongsmärke som i Sverige även finns hos webbshopparna. Mesoestetic marknadsförs som Cosmeceuticals, d v s semimedicinsk, en klassificering som inte riktigt finns men som ändå förklarar att märket drar åt det mer resultatinriktade hållet. Jag har ett par riktiga favoriter från märket sedan innan, det finns nämligen riktiga WOW-produkter men sedan också produkter som inte imponerar utan som man enbart försiktigt kan säga rätt och slätt fungerar. Jag är ju rätt kräsen efter X antal år som manisk testare så det behöver i sig inte betyda att just de produkterna som kanske inte imponerar stort på mig inte skulle kunna göra det på dig. Men – nu till kroppsrutinen jag börjat testa!

BodyShock serien kom för ett antal månader sedan och har stått och mognat (eller något sånt?) i mitt skönhetsförråd för att nu få komma fram. Detta är en aktiv kroppsserie där varje produkt har olika fokusområden. Essential creme är en lättare kräm som ska återfukta på djupet och som också sägs behandla bristningar. Firm’ up är en lite tjockare kräm som ska jobba på hudens elasticitet, denna kommer också med en riktigt trevlig roller. Celluxpert är en kräm som ska jobba för att behandla celluliter, tuben kommer med en inbyggd applikator där små kulor rullas över huden medan man masserar in krämen vilket är otroligt skönt. Den sista produkten är en spray som sägs behandla lokala fettdepåer på t ex rumpa, lår och mage och ska användas innan träning/aktivitet. Tillåt mig att vara SJUKT skeptisk då det finns ytterst lite evidens för att kroppsprodukter såsom krämer har någon faktisk effekt på dessa ”problemområden” – men jag ska testa så får vi se!

Gemensamt för produkterna är att de innehåller L-Karnitin vilket är en kroppsegen aminosyra som skyndar på omsättningen av fettsyror, jag hittar dock inga större studier på detta.

Så, låt oss nu se om denna mamma till tre ser någon skillnad på celluliter, fasthet och bristningar. I värsta fall så har jag rollat och masserat enbart för att det är härligt – och har fått en återfuktad hud på köpet och det är väl inte heller helt skadligt. Om det i sig är värt vad dessa produkter faktiskt kostar är jag skeptisk till så – låt oss hoppas på mirakel!

Vad tänker du när du hör om krämer och verktyg som ska behandla dessa områden? Och – skulle ni vilja höra om produkterna från Mesoestetic som jag på riktigt älskar?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *