FavoriterHudvårdRecensionUncategorized

Riktigt spännande produkter med koreansk hudvård

Riktigt spännande produkter med koreansk hudvård

Sugen på en hudvårdsrutin med 10 steg eller mer? Det är inte jag då jag är alldeles för lat och ofta har lite ont om tid. När jag först kom i kontakt med just koreansk hudvård, så kallad K-beauty var det just det, att man skulle ha minst 10 steg i sin rutin både morgon och kväll och därför var jag väldigt skeptisk. Men på senare tid har jag till min lättnad förstått att det inte alls behöver vara på det sättet, utan att man precis som med annan hudvård kan hitta ett antal riktigt bra produkter och använda dem som en kortare rutin och även blanda dem med andra hudvårdsfavoriter. Men det som utmärker K-beauty är att de kommer från Sydkorea och fokus ligger ofta på högteknologiska produkter som är rena och effektiva och ofta även innovativa och annorlunda, vilket ju jag tycker är kul.

Jag har testat en del olika k-beautymärken och ett av mina favoriter är RNW, som står för ReNeW your skin. Deras produkter siktar in sig på hudens naturliga styrka och huvudingrediensen är Celredem. Det är en ingrediens som skyddar huden mot skadlig miljöpåverkan och lindrar stress och irritation från yttre inverkan.

Tre produkter från detta innovativa märke som imponerat på (och underhållit) mig är följande;

Der. Clear Gentle Lip & Eye Makeup Remover är en rengöring som tar bort ögonsmink som vattenfast mascara och eyeliner, och även läppstift och liknande som brukar kunna vara svårt att få bort. Denna rengöring påminner om ett micellärvatten, men är en blandning av vatten och olja som behöver skakas innan användning. Man fuktar en bomullspad med rengöringen och trycker den sedan mot ögonområdet i ca 5 sekunder och sedan går sminket lätt att svepa bort.

Det jag gillar med just denna makeup remover är att den samtidigt som den är effektiv även återfuktar huden och inte irriterar ögonområdet. Dessutom är flaskan så snygg och annorlunda 🙂

Der. Clear Gentle Lip & Eye makeup remover

Der. Clear Bubble Deep Cleanser är även den en rengöring, men som jag använder på resten av ansiktet förutom ögon och läppar. Den kommer i en praktisk pumpflaska som är rätt intetsägande, har en genomskinlig gelkonsistens som man applicerar på torr hud. Men sen händer det häftiga – hela ansiktet blir vitt och nästan lite bubblande! Tillsätter man sedan lite ljummet vatten blir den löddrande och väldigt behaglig mot huden. Sedan sköljer man av den med ljummet vatten. Även denna rengöring är återfuktande och den är djuprengörande. Den innehåller 17 aminosyror och naturliga extrakt som gör huden smidig, återfuktad och rätt pH-balans. Ni kan nog gissa vad jag tycker om hos denna rengöring, nämligen att den är så effektfull och rolig! Men såklart känner jag mig även riktigt ren efter att ha använt den och inte torr.

Der. Pore Refining Black Mask är precis som det låter en mask till ansiktet. Den kommer i en svart burk och masken är gelliknande och ska appliceras på ett rengjort ansikte efter toner, i riklig mängd. Sedan ska den sitta på i 15-20 minuter och sedan ska masken gå att skala av. För mig brukar det vara lite svårt att skala av den, utan jag brukar istället skölja av den.

Der. Pore Refining Black Mask

Masken innehåller kolpulver som hjälper till att avlägsna hudföroreningar och rengöra porerna. Den hjälper till att reglera talgutsöndring och innehåller ingredienser som ger näring åt huden. Det jag gillar extra mycket med denna ansiktsmask är att den är porrengörande, vilket jag tycker är skönt att använda ibland för att hålla pormaskar och akne borta, samtidigt som den inte alls torkar ut huden som en del andra liknande maskar kan göra.

Om du är nyfiken på att testa k-beauty tycker jag absolut det är en rolig produktkategori att testa och utforska! Jag hoppas hitta fler favoriter framöver 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *