HudvårdNyheter

Nytt från Mantle

Inlägget innehåller annonslänkar

Svenska märket Mantle har cannabisolja (CBD) som grundstommen i alla produkter och har de senaste åren både älskats av många samt expanderat och utvecklat nya produkter i rekordfart. Nu är det dags igen och denna gången är det en mask. The Green Mask.

Jag har tidigare testat en hel del av Mantles produkter, allt ifrån rengöringar till serum och krämer samt masker och tänkte att det kanske är intressant att köra en rejäl genomgång framöver. Spoiler – jag älskar inte ALLT, men en hel del är verkligen grymt.

The Green Mask är det senaste släppet och är en ansiktsmask av varianten wash-off som precis som namnet antyder är riktigt, riktigt grön. Masken är en djuprengörande mask vars nyckelingredienser är CBD, märkets hjärtingrediens. Den innehåller också 2% salicylsyra (BHA) som är en oljelöslig exfolierande syra som löser upp tilltäppta porer och som arbetar med hudens struktur. Den gröna färgen kommer från Matcha som är en typ av grönt te som är väldigt rikt på antioxidanter och som enligt Mantle också ska lugna huden. För att göra exfolieringen mer skonsam för huden innehåller masken också fermenterad honung som lugnar huden och som ska stärka hudens mikrobiom (hudens egna goda bakterier). Dessutom innehåller masken Pantenol a k a provitamin B5 – en av de mest fuktgivande ingredienserna som finns.

Jag har hittills bara använt masken en gång men det jag kan säga är att detta inte är en djuprengörande mask som torkar ut. Min hud kändes fullkomligt lugn efteråt och inte heller behövde jag lägga fukt i många lager för att återställa balansen av fukt i huden utan jag kunde avsluta med serum och kräm och vaknade som en bebisrumpa dagen efter. Masken rekommenderas att användas 1-2 gånger i veckan under 10-15 minuter.

The Green Mask lanseras idag och går nu att beställa på Mantles hemsida – här! (annonslänk) och är du nyfiken på märket ytterligare så rekommenderar jag varmt en titt på The Glow Serum, The Chill Cream, The Hot Ex och The high road, du hittar hela soritmentet här! (annonslänk)

Vad tror ni om denna gröna bomb?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *