FavoriterHudvårdRecension

Min nya kärlek Ida

Min nya kärlek Ida

I den allra vackraste ljusgröna nyansen med inslag av aprikosfärgat kom Ida in i mitt liv för ett par månader sedan och jag måste säga att jag är som förtrollad. Jag pratar såklart om Ida Warg och deras hudvårdsprodukter som numera utgör både min kvällsrutin och innan-jag-sminkar-mig-rutin.

Jag lärde först känna Ida Warg genom deras brun utan sol-produkter som var ett trevligt alternativ till de andra produkterna som redan fanns på marknaden. De doftar nämligen riktigt gott, är snyggt förpackade och fungerar väldigt bra. Därför blev jag riktigt glad när jag på skönhetsmässan Daisy Beauty Expo i januari fick se hudvårdsprodukter i Ida Wargs monter. De har tre olika serier som beror på vilken hudtyp man har eller vad man efterfrågar i sin hudvårdsrutin. Jag som har känslig hud som under vintermånaderna varit yttorr satsade på den ljusgröna serien, Ultra Hydration. Huvudingredienserna i de produkterna är hyaluronic Acids, Aloe Vera, Blue Tansy och Snow Mushroom, vilka ger återfuktning och plumping av huden. Jag har dock även två aprikosfärgade produkter som kommer från serien Radiant Glow då jag hade hört att de skulle passa väldigt bra att använda innan sminkning.

Så, varje kväll har jag nu använt Aqua-boost Cleansing gel för att tvätta bort min make up och den fungerar samtidigt för att rengöra huden mer på djupet. Den är i gelform och har en underbar ljusgrön färg och riktigt härlig doft. Jag har först blött ner ansiktet med ljummet vatten, sedan masserat in rengöringen i hela ansiktet, och sedan sköljt av allt ordentligt. Den har faktiskt tagit bort till och med mascara och dessutom torkar den inte ut huden utan gör den lugn och återfuktad, vilket ju varit väldigt skönt nu under vintern. Nackdelen är att rengöringen är i en tub där man måste skruva av och på locket varje gång, och jag brukar föredra pumpflaskor för att man ju ofta är blöt om händerna när man ska få ut produkten i handen.

Efter rengöring har jag använt Snow Mushroom Serum. Det är ett serum som också det är i gelform men lite tunnare konsistens än rengöringen och helt vitt. Det kommer i en smidig pumpflaska och är lätt att klappa in i ansiktet. Jag gillar att det verkligen återfuktar och känns skönt mot huden, så hade jag inte varit torr hade det nog kunnat användas utan någon fuktprodukt ovanpå. Kanske är det för att jag passerat 40 men jag tycker det är väldigt svårt att försöka se vad det står på baksidan av serumflaskan då det är en liten text som dessutom är skriven i vitt.

Sist i kvällsrutinen är Blue Tansy Oil. Det är en ansiktsolja som appliceras med en pipett och känns väldigt återfuktande mot huden. Mitt ansikte blir också lugnt av denna olja och jag vaknar upp med en hud som känns nöjd. Oljan innehåller bland annat Blue Tansy-olja som minskar porerna, reducerar rodnad och är bra för aknebenägen hud – väldigt bra för mig vill säga!

På morgonen innan det är dags att sminka mig använder jag först Perfect Prep Day Cream på hela ansiktet förutom runt ögonen. Den fungerar både som en dagcreme och även som en primer, så den ger lagom med fukt och även jämnhet för att min flytande foundation ska lägga sig fint och sedan sitta kvar hela dagen. Den doftar jättegott av citrus och innehåller just vitamin c som också verkar uppljummande och uppiggande. Konsistensen är nästan som ett body butter som liksom smälter in i huden. Nackdelen med denna är att den kommer i en burk med lock, vilket gör att jag gräver i produkten med fingrarna varje gång och det känns inte så hygieniskt.

Den sista av dessa nya favoritprodukter är Peekaboo Eye Cream. Det är en krämprodukt som är betydligt tunnar än dagcremen men ändå så pass trög att när man applicerar den under och runt ögonen ligger den kvar där. Den är vit och lite glansig så den är en jättefin bas innan en under Eye concealer då den ljusa upp under ögonen. Den kommer i en smidig liten tub som också är perfekt för resan.

Ja jag tycker verkligen om alla dessa produkter och vill att de aldrig ska ta slut. De är dessutom 100 % vegansk och färgerna gör mig på gott humör. Så Ida – välkommen in i mitt liv!

Ida Warg Ultra Hydration

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *