ÅrsfavoriterHudvårdSolskydd

Nu kommer vårsolen, dags för mer solskydd!

Nu kommer vårsolen, dags för mer solskydd!

Här i Östergötland har vi precis avnjutit en veckas sportlov, och även att vi tyvärr inte hade så mycket snö att njuta av fick vi åtminstone en hel del härlig vårsol. Såhär i slutet av februari är solen stark och huden är ovan vid solens strålar så då brukar jag gå över till det tyngre artilleriet av solskydd för ansikte, hals och händer. Resten av kroppen är det ännu för kallt att blotta. Under senhösten och fram till nu använder jag också solskydd de dagar jag vistas utomhus, men då brukar jag nöja mig med en dagkräm eller makeup med spf. När ni vårsolen steker på går jag istället över till en dedikerad solskyddsprodukt och här kommer mina favoriter för solskydd för just ansikte, hals och händer just nu.

Solskydd för ansiktet

Daily Defense Face Mousse från Evy Technology. Det är en mousse som snabbt sjunker in i huden och som både skyddar och återfuktar huden. Den har spf 50 och passar alla hudtyper. En sak jag verkligen gillar med just Evys produkter är att mousseflaskan gör så att ingen luft kommer åt produkten så även om man har en flaska kvar sedan tidigare går den finfint att fortsätta använda ända tills den är slut. Just denna rosa version av Face Moussen tycker jag dessutom är värd lite extra uppmärksamhet då de skänker 15 kronor till hudcancerforskningen för varje såld flaska. Nackdelen med denna solkräm är att det kan vara lite mer kladdigt just när man ska applicera moussen i ansiktet och det kan tex komma i håret eller på kragen, men är man lite försiktig så sjunker den som sagt snabbt in i huden. Den kostar ca 250 kronor.

Evy Technology Daily Defense Face Mousse
Lite Evy-mousse innan utgång!

Heliocare 360 Water Gel Sunscreen. Denna solkräm har en mer klassisk vit färg och är lös krämkonsistens. Dock arbetas den lätt in i huden så man blir inte vit i ansiktet av den. Den blir heller inte kladdig utan snarare torr och känns inte alls efter bara några sekunder. Den har spf 50 och är vattenfast. Det jag gillar med denna produkt är att den doftar riktigt gott, vilket en del solkrämer inte alls gör, och den kan till och med användas runt ögonen utan att det svider eller irriterar. Dessutom mattar den ner fet hud som jag har och kan därför användas som en primer under make up. Nackdelen med denna är att den inte passar de med torr hudtyp eller som vill ha parfymfria produkter. Priset är ca 280 kronor.

Heliocare 360 Water Gel

Esse Sunscreen är en brunfärgad solkräm som ger bra med fukt så den kan man använda istället för en dagcreme i ansiktet. Den har spf 30 så något lägre än de andra, men den är hudvårdande och är en mineralbaserad produkt. Denna solkräm är parfymfri och passar bra även till känslig hud. Det jag gillar lite extra med denna solkräm är just att den även ger lite färg och samtidigt riktigt fin lyster till huden. Esse är dessutom ett företag som arbetar hållbart och med probiotisk hudvård. Nackdelen är att den har lite kortare hållbarhetstid då den innehåller minimalt med konserveringsmedel. Priset för denna är ca 480 kronor.

Esse Skincare Sunscreen

Lernberger Stafsing Sun Defence Face Cream är en vitfärgad lite tjockare kräm med spf 50 och som verkligen återfuktar huden. Solkrämen innehåller vårdande ingredienser som hyaluronsyra, kassavarot, squalane och sheasmör så den verkar lystergivande och motverkar uppkomsten av solskador som pigmentfläckar, fina linjer och rynkor. Det jag gillar med denna är att man inte behöver någon ytterligare dagkräm/fukt till ansiktet och att det är en snygg förpackning som man gärna har med i handväskan. Dessutom lägger sig makeupen fint ovanpå. Nackdelen är att den kan ge lite för mycket blankhet när man blir varm och jag skulle nog säga att den passar en torr hudtyp bättre än en fet. Den kostar ca 470 kronor.

Lernberger Stafsing Sun Defence Face Cream

Sist ut är Dr Belter Sun Protection Face Elixir. Det är en väldigt behaglig och lätt kräm som trots att den är vit blir helt osynlig på huden. Den har spf 30 och innehåller hudvårdande ingredienser som passar även känslig hud. Produkten innehåller den patenterade cellskyddsmolekylen Ectoin® och extrakt av sennablad (Cassia Alata) som aktiverar cellernas egna försvar och reducerar UV-skador. Jag gillar att den återfuktar huden och inte täpper igen porerna så man får finnar eller plitor. Den är dryg och räcker länge. Nackdelen är att den bara är spf 30 och att den kan vara lite svår att få tag i. Den kostar ca 350 kronor. 

Dr Belter Sun Protection Face Elixir

Så, glöm nu inte att använda lite extra solskydd nu när vårsolen visar sig och ni som har sportlovet framför er – njut!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *