HudhälsaHudvårdKroppsvård

Lyxiga kroppsprodukter för torrisen!

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag har en extremt torr kroppshy vintertid. Sådär att det skulle damma när jag drog av mig jeansen om det inte hela tiden var ihärdigt insmörjande och exfolierande för att hålla huden i schack. Idag ska vi snacka kroppsvård för torrisar – med en stor skopa lyx! 

Eftersom jag är torr är klassiska rengöringar/duschgeléer/tvålar bara att glömma vintertid. Rengörande oljor är ett måste i min vinterrutin och just nu varvar jag mellan ett par olika. Verso body oil Cleanser är en favorit sedan länge som innehåller salicylsyra som exfolierar milt och jobbar antiinflammatoriskt, perfekt för oss som kan få plitor på kroppen. På hyllan står också Grevinnans rums lyxiga duscholja oil/milk som ger en känsla av spa med sin härliga doft och för de mer basic dagarna använder jag en olja från apoteket men eftersom det inte går under lyx som i dagens inlägg får jag tipsa om den en annan gång.

Verso body oil Cleanser hittar du här (annonslänk) och Grevinnans rum duscholja oil/milk hittar du här (ej annonslänk).

Exfoliering är ett viktigt steg för att efterkommande produkter ska kunna penetrera ner i huden. Jag varvar lite här med mellan den värmande favoriten från Mantle – the hot ex och någon av Grevinnans rums saltskrubbs, min favorit är den med doften deluxe. Annars är jag också ett fan av Skrubbhandskarna från Glow of Sweden som bokstavligt talat får död hud att rulla av. Toppen också att de blir som nya efter en tur i tvättmaskinen. 

The hot ex hittar du här (annonslänk), Grevinnans rums saltskrubb hittar du här (ej annonslänk) och handsken från Glow of Sweden hittar du här (ej annonslänk)

Därefter kommer momentet med att smörja in och här varvar jag konsistenser efter humör litegrann och använder även gärna aktiva ingredienser med jämna mellanrum. Vi tar det en rutin i taget!

Exfolierande rutin: Environ Derma-Lac lotion och Environ vitamin A, C & E body oil, denna vitaminrika närande olja och denna milt exfolierande lotion är en match made in heaven och blandas samman i handen för att sedan smörjas ut. Resultatet blir en slätare och mjukare hud. Produkterna är också riktigt dryga vilket är ett stort plus med tanke på att de kostar en slant. 

Produkterna från Environ finns enbart att köpa efter konsultation hos auktoriserad återförsäljare, mina produkter kommer från Confidence Spa.

Närande och lugnande rutin deluxe: M Picaut Créme de la créme body lotion och M Picaut Goodness Glow All Over Dry Oil är den ultimata lyxen och ger spakänsla i hela kroppen. Denna kur blandar jag också i handen och applicerar och det gör verkligen huden återfuktad på djupet och lindrar samtidigt irritationer så nyrakade ben + denna kombo är en riktig hit. 

Créme de la créme body lotion hittar du här (annonslänk) och Goodness glow all over dry oil finns här (annonslänk)

Närande och fuktgivande: Klapp Cashmere Body butter har en textur likt vispat smör, den är så fluffig och smälter på huden utan att lämna en kladdig yta så som många andra body butters gör. Den doftar lyxigt av vanilj och ger både näring och fukt. 

Klapp Cashmere body butter hittar du här , dessutom på rea just nu (ej annonslänk).

Fuktgivande och utjämnande: Versos body lotion med niacinamid är egentligen en sommarfavorit för mig då det är en lätt lotion som verkligen återfuktar men ibland blir jag ändå sugen på den även vintertid. Den är dessutom så grym på områden där jag kan få lite plitor, t ex under brösten och på rumpan. Den doftar också väldigt neutralt och är därför perfekt dagar när jag inte uppskattar den doftande upplevelsen av någon av mina andra favoriter. 

Verso body lotion finns här (annonslänk)

När jag vill lyxa till det extra mycket passar jag också på att massera in mina kroppsprodukter med en kroppsroller eller med en gua sha för kroppen (obs dock – hanteras varsamt om du som jag lätt får blåmärken!)

Vilka är dina bästa kroppsprodukter vintertid? 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *