HudhälsaHudvårdUncategorized

God hudhälsa startar vid rengöringen – min rengöringsduo

God hudhälsa startar vid rengöringen – min rengöringsduo

Jag har funderat en ganska mycket på vilken del av min hudvårdsrutin jag uppskattar mest och jag måste nog erkänna att rengöringen är uppe i toppen. 

Det är något visst med att se dagens smink, SPF och stress bara smälta bort från ansiktet – bokstavligt talat, haha. Kan stå och massera rengöringen i ansiktet i evigheter, ingen annan del av min rutin tar så lång tid och på ett sätt kanske det är bra. En ren hud är ju också grunden för nästkommande produkter.

Genom åren har jag blivit ganska petig med hur jag vill att min hud ska kännas efter att jag tagit bort smink och rengjort, dubbelrengöring är till exempel ett måste på kvällen men huden får absolut inte kännas ”squeaky clean”. Ren men inte uttorkad är mina ledord. 

Efter graviditeten började huden balla ur en del, som det gör på en del, och jag gick från att huden lutade åt det fetare hållet till att känna mig torrare än Sahara öknen emellanåt. De rengöringar jag en gång älskat började plötsligt torka ut min hud och lämnade mig med en stram, irriterande känsla efter tvätt. Fick därför tänka om och det leder oss till den rengöringsduo jag numera använder varje kväll. 

Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser och Mantle The Magic Milk är en kombo som tar bort smink och SPF utan att torka ut min hy. Att jag kan stå i en evighet och massera runt dem i ansiktet är också ett stort plus i kanten. 

Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser marknadsförs som en universell rengöring, men jag upplever att den gör sig bäst som en förstarengöring, eller precleanse, eftersom den lämnar en lätt hinna efter sig. Den är dock väldigt bra på att bryta ner smink, smuts och SPF. Jag har testat den på vattenfast mascara och läpprodukter och den fungerar utmärkt till det. De dagar jag känner mig torr eller bara behöver vara extra snäll mot huden så använder jag den här som första steg (andra dagar när det behöver gå snabbt använder jag en rengöring från La Roche-Posay). 

Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser innehåller en cocktail av hyaluronsyra, marina alger, kiwi och aloe vera i kombination med något Dr Dennis Gross kallar ”Oil-Free Cleansing Complex” och känns verkligen återfuktande på huden. Som sagt, jag upplever att den lämnar en lätt hinna på huden men är du supertorr konstant så kanske du inte upplever det så. Oavsett, så har den bidragit till att ta min rengöringsrutin till en ny nivå. Bara doften gör mig lugn typ! 

Mantle The Magic Milk är min andrarengöring på kvällen och även det jag använder på morgonen. Låt mig börja med doften, alltså den doftar citronmaräng och gör mig glad ända in i själen. Jag vet att det inte ska vara en avgörande faktor, men doft är så viktigt för mig och är en stor del av avslappningsprocessen när jag kör min hudvårdsrutin om kvällarna. Det är liksom ”min” tid. 

The Magic Milk innehåller CBD, havreextrakt och fruktenzymer från papaya och mango. Här finns också godingar som glycerin, mandeololja, skvalan och rosmarinextrakt. Det är en återfuktande rengöring som ger näring och förbättrar hudens naturliga balans. Den är inte särskilt bra på att ta bort smink men har det där lilla extra jag eftersöker i min andrarengöring. Den lämnar min hud ren och balanserad. 

Det är så intressant, för några år sen hade jag nog aldrig sagt att rengöringen var min favoritdel av hudvårdsrutinen. Med åren har jag dock blivit klokare och insett att god hudhälsa startar just där i det första steget. 

Blev lite nyfiken nu, vilken del av din hudvårdsrutin gillar du mest? 

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *