FavoriterNyheterUncategorized

Slarvighetens dag, då kan lite beauty hjälpa

Slarvighetens dag, då kan lite beauty hjälpa

Ända sedan jag var liten har jag varit en liten slarver och gick under smeknamnet slarv-maja hemma. Det absolut tråkigaste jag visste var att städa mitt rum och jag minns att min pappa ofta sa att: ”Lina, om du lade en tiondel av tiden du lägger på dina naglar på att städa ditt rum skulle det alltid vara skinande rent!”. Sant.

Min bästis när jag var liten var i motsats till mig nästintill pedant och dessutom väldigt morgonpigg, vilket även det var i motsats till mig. Så när hon sov över hos mig brukade hon gå upp tidigt och städa hela mitt rum så när jag väl vaknade var rummet rent och i ordning. Underbart! Och ja, vi är fortfarande vänner 🙂

Jag tycker än idag att det är väldigt tråkigt att städa och har svårt att hålla ordning på mina saker, så idag på Slarvighetens dag den 20 februari tänkte jag berätta om några saker som faktiskt hjälpt mig åtminstone lite på vägen till att få lite mer ordning och reda här hemma. Självklart är det beautyrelaterade produkter, för till och med så tråkiga saker som rengöring och organisering av hemmet blir ju lite roligare om de är snygga och luktar gott!

Först ut är min förvaring av smink och hudvårdsprodukter i vårt badrum. Tidigare har det varit kaos i lådorna och skåpen, men när vi för ett tag sedan renoverade hela rummet lovade jag mig själv (och min stackars sambo!) att jag minsann inte skulle låta det nya badrummet bli lika överfullt av produkter överallt som det förra.

Så jag har köpt praktiska och stabila förvaringslådor av genomskinlig plast på Ica Maxi och IKEA som blir som insatser i lådorna. När jag sedan ska sminka mig kan jag lätt ställa upp hela den innelådan bredvid spegeln så den innehåller allt smink jag normalt sett använder för tillfället.

Sminklådor i badrumslådan
Låda för vardags-sminket, från IKEA

Samma sak är den med hudvårdsprodukterna. I en lite mindre insatslåda har jag ställt alla produkter som just nu ingår i min dag- och kvällsrutin för huden så jag enkelt kan ställa fram och tillbaka dem.

Förvaringslåda från ICA Maxi

Ett annat problem jag har är att jag får sminkfläckar på kläderna och mest på kragar och liknande, från min foundation. För detta vill jag tipsa om ett rengöringsspray – Textile Mist, från Pure Effect Sweden, som man enkelt sprayar på fläcken, låter verkar ungefär en kvart och vips så är det borta! Jag använde samma spray på våra klädda stolar i vardagsrummet då jag hade råkat tappa blåbärsmarmelad på en stolsdyna. Men efter denna textilspray försvann den lila fläcken och jag kände mig som en superhjälte. Sprayen bygger på bioteknik med goda bakterier som bryter ner smuts och orenheter, och även dålig lukt, för att spara in på både vatten och kemikalier. Den aktiva bakteriekulturen gör rent på djupet i materialens minsta porer. Väldigt spännande och bra tänk tycker jag, och särskilt bra att man även kan använda den på känsligare material som ull, kashmir och liknande som man inte kan tvätta i maskin.

Textile Mist från Pure Effect Sweden

Samma företag, som kommer från Småland, som gör detta fantastiska textilspray har även en doftspray som man kan använda för att fräscha upp olika plagg, och kan vara ett alternativ till att lämna in tex kavajer till kemtvätt. Det heter Clothing & Shoe Mist och bygger även det på bioteknik. Det har jag använt på mina sneakers och de fick en helt ny och betydligt fräschare känsla och är numera redo för våren! Denna spray finns i fyra dofter och min heter Daybreak och luktar verkligen härligt!

Clothing & Shoe Mist från Pure Effect Sweden

Mitt sista städ- och organisationstips är en liten doftflaska från Klinta, en så kallad doftoljehängare i vilken man sedan väljer en av 20 olika doftoljor att hälla i flaskan. Klinta är ett svenskt företag vars produkter är handgjorda, hållbara, etiska och vegansk och som även är Sveriges största tillverkare av naturliga ljus och arbetar för hållbarhet. Doftflaskan hänger man i tex badrummet, bilen eller var man nu vill att det ska dofta lite godare, och sedan sprider den en jättehärlig men mild doft av bambu och olivblomma i hela det rummet.

Klinta Doftolja

Så, ja jag har nog en lång väg kvar innan jag kan komma i närheten av att tycka att städning eller att organisera mitt hem är lika kul som att fixa med naglarna, men det finns produkter som iallafall kan hjälpa till på traven och det blir ju ännu roligare att sedan använda sitt smink, hudvårdsprodukter eller andra saker när de är fint ordnade. Önskar alla andra slarv-major där ute en härlig Slarvighetens dag!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *