FavoriterHudhälsaHudvård

Environ – prisvinnande hudvård av högsta kvalitet!

En av de allra roligaste sakerna med att jobba med att skapa skönhetsinnehåll i olika kanaler är de möjligheter att prova på olika varumärken jag fått. I slutet av sommaren och under hösten testkörde jag Environ som är ett sydafrikanskt professionellt märke som vilar på grundtanken att vitamin A är essentiellt för allas hy. Produkterna säljs enbart hos kliniker och salonger och finns inte online, detta för att varje rutin skräddarsys av auktoriserad hudterapeut för optimala resultat.

Jag gillade helt enkelt en hel del av produkterna och efter att jag avslutat min rutin med DermaQuest som jag testade i samarbete med Spa of Sweden nyligen så har faktiskt ett par gamla men också ett par nya produkter från Environ fått flytta in i skåpet igen.

Environ har nyligen för sjätte året i rad fått utmärkelsen Top Medical Skin Care av Aestetic Everything Awards. Aestetic Everything är det största närverket för estetiska proffs i världen med mer än 1 miljon prenumeranter. Priset instiftades för 14 år sedan och har till syfte att lyfta varumärken samt företag som arbetar med estetisk medicin. Detta är högklassig hudvård i prisklass lyx.

Jag hade kvar lite av den underbara tonern ur Youth EssentiA Vita-Peptide, Vita-Peptide Toner, en ganska lättflytande toner men jag brukar klappa in den med händerna ändå och det fungerar utmärkt. Den stärker upp huden med peptider och antioxidanter och ger fukt och att krama ur varje droppe av denna är en självklarhet. I denna serie har jag också serum, kräm samt en ögonkräm. Alla innehåller peptider och serumet C-Quence 2 är del i step-up systemet med vitamin A som består av fyra nivåer. Den innehåller även antioxidanter och stärkande peptider. Alla dessa är riktigt bra men jag känner att krämen Defence Crème har tendens att täppa till men jag fick tipset från den svenska distributören att blanda serum och kräm och då mindre andel kräm och då funkar det mycket bättre. Eye Gel är tunn och går in direkt men ger bra fukt och funkar under makeup. Ett tips för snabbt uppiggade ögon och effekt på fina linjer.

Därefter är två nykomlingar, maskerna Purifying Anti-Pollution Masque och Hydrating Clay Masque. Den första är en mer klassisk lermask som drar ur orenheter, jobbar mot fria radikaler och den andra är hur motsägelsefullt det än må låta en fuktgivande lermask som inte torkar på huden. Jag gillar båda massor och de har gått varma som söndagsmasken de senaste veckorna.

Därefter har jag ett par produkter som tillhör serien Focus Care Youth+, här är det två nykomlingar och två gamla godingar.

3DSynergè Filler Cream är bland det galnaste jag testat för just spänst. Jag har inga större problem med spänsten i min hy (än) men jag kände däremot en otrolig skillnad när jag använde denna senast. Mina kinder var lika fasta som fjortonåringens. Jag önskar bara att flaskan var MYCKET större än 30ml.

Retinol Serum 1 är som det låter – ett retinolserum och eftersom jag just börjat testa det kan jag inte säga mer än att jag diggar den lättflytande konsistensen som går in snabbt i huden utan kladd. Retinol är ju en av mina absoluta favoritingredienser så det kändes toppen att addera denna till rutinen för att jobba med min oljiga hy med tendenser till akne.

Sedan har vi Revival Masque som är en mask som med fördel används som nattmask. Den innehåller exfolierande syror och jobbar på spänst, textur och för att jämna ut hudtonen. Jag kombinerar den mer än gärna med Hydrating Oil Capsules nu vintertid för att verkligen kapsla in all fukt och förebygga yttorrheten som jag annars har tendens till på kinderna.

Är du intresserad av Environ så säljs det bland annat hos Confidence Spa i Stockholm och alla återförsäljare hittar du hos Mimass som är den svenska distributören.

Har du hört talas om märket Environ förut? Berätta gärna om du blev extra nyfiken på någon av produkterna!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *