EventFavoriterHudvårdNyheterRecensionUncategorized

En ny stjärna på ansiktsoljehimlen

En ny stjärna på ansiktsoljehimlen

Brukar ni använda ansiktsolja eller är ni lite skeptiska till att ha olja i ansiktet? Jag var en av skeptikerna till ansiktsolja eftersom jag har fet hy med benägenhet till akne och var rädd att oljan skulle göra huden ännu fetare och även logga igen porerna.

Under Stockholm Beauty Week I November träffade jag Maria Herkner som är grundaren av företaget MH Face Oil. Hon berättade om deras olika ansiktsoljor, som i nuläget är tre olika varianter. Jag blev framförallt nyfiken på oljan 2+B Bakuchiol, som enligt henne skulle kunna passa min känsliga hud. Då oljan innehåller Bakuchiol, som är bio-retinol, fick jag rådet att vänja in produkten på min hud. Så jag började använda den ett par kvällar i veckan men övergick till varje kväll efter ca två veckor. Min hud har inte reagerat negativt på oljan, utan snarare tvärt om. Huden har känts mer återfuktad och lystrig än tidigare och jag behöver inte använda en lika fet dagkräm som förut.

I montern hos MH Faceoil på Stockholm Beauty Week
I samma monter, så vackert inredd

Bakuchiolen i 2+B stimulerar hudens kollagen och fördröjer ålderstecken så som pigmenteringar, torrhet och fina linjer. 2+B innehåller även avokadoolja, som återfuktar och gör huden mer elastisk. Andra ingredienser är olivolja, som hjälper de andra ingredienserna att penetrera huden, och vanilj som ger en härlig men mild doft.

Samtliga tre varianter av MH Faceoils går fint att använda till flera olika områden, såsom ansikte, händer, hals, dekolletage och till och med som ansiktsrengöring eller för att massera in i hårtopparna. Produkterna innehåller 100 % organiskt certifierade vegetabiliska och eteriska oljor.

2+B Bakuchiol

Så jag måste erkänna mig omvänd och tycker om att lägga ansiktsolja som ett sista steg innan sängen kallar på kvällen, över en nattkräm eller ensam över mitt serum. Tvärt om mot vad jag trodde så har min hud inte fått mer akne eller blivit fetare än tidigare, utan mer nöjd helt enkelt.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *