MakeupProduktdissarRecension

Westman Atelier – Lyxigaste lyx när det kommer till hudvårdande makeup!

Makeup-artisten Gucci Westman lanserade för ett par år sedan sitt eget makeupmärke Westman Atelier. Produkterna marknadsförs som Clean Beauty, ett begrepp som är totalt överflödigt inom EU’s bestämmelser men som ändå antyder att produkterna är gjorda på ingredienser som värnar om både människa och miljö.

Gucci själv har rosacea och har formulerat produkterna för att inget ska irritera och det kan jag – med min eksembenägna hy vittna om att detta är det snällaste i makeupväg och det jag sträcker mig efter när eksemen gör sig påminda och allt annat triggar.

Jag förälskade mig snabbt i märket och det är många av produkterna som gifter sig alldeles utomordentligt med min hy och ett antal har blivit riktiga måsten i min makeupväska. Idag tänkte jag dela med mig av produkterna jag aldrig vill vara utan – och berätta om produkterna som enligt mig floppar!

Bildkollaget ovan är en samling av det mesta av det jag hunnit med att testa – som synes både makeup och märkets egna otroligt lyxiga makeupborstar tillverkade enligt Japansk traditionell hantverkskonst. Priserna på makeupen ligger mellan 560kr – 990kr och borstarna mellan 435kr – 1450kr, dessa priser gäller hos svenska återförsäljaren Cow Parfymeri. Ibland kan man köpa Westman Atelier till rabatt hos brittiska Cult Beauty eller holländska Niche Beauty.

Produkterna som hamnar i topp hos mig:

  • Superloaded tinted higlight i färgen Peau de pêche, den perfekta multiprodukten som highlightar, extraknäcker som rouge och som också är så himla fin som ögonskugga.
  • Baby cheeks blush stick i färgen Chouchette, den perfekta tonen på vardagsrouge enligt mig, ger intrycket av kom nyss in från en frisk promenad. Dessutom är den lättjobbad och blir fin även om du bara har fingrar att tillgå för att applicera eller bättra på. Jag har även färgerna Bichette och Minette av denna produkt, där gillar jag bichette för en riktig blush-effekt i rostrött medan Minette på min hudton känns väldigt meh!
  • Face Trace contour stick i färgen Bisquit. Jag trodde aldrig att jag skulle pyssla med contour men detta stick förstärker dragen på det mest smickrande sätt och jag använder det nästan dagligen.
  • Lit up hightliger stick i färgen Pärla. Denna lanserades först som limited edition i en julbox förra året men finns nu i begränsad upplaga som bland annat säljs hos svenska Cow Parfymeri. Detta är som lyster från insidan – fast från utsidan. Inte glansigt så det skriker, inte glittrigt utan bara lyster.
  • Lip Suede i färgen Les Rouges. Detta må vara en något opraktisk lösning på läppstift då den kommer i dosa med fyra färger istället för stift. Men färgerna är SÅ fina. Varje nyans är perfektion plus att det är lätt att mixa fram egna nyanser. Jag har även dosan som heter Bordeaux som kom tillsammans med Pärla i julboxen 2021 men har inte använt den i närheten så mycket som den röda varianten.
  • Beauty butter powder bronzer i färgen Coup de Soleil är den finaste bronzern för min bleka hy. Den ger lagom solkysst känsla utan att hamna i alldeles för varma toner och pudret känns krämigt och lättjobbat.

Produkterna som hamnar i botten hos mig:

  • Eye love you mascara som man också skulle kunna kalla en sjukt dålig mascara. Stor och klumpig borste, formula som torkar ihop snabbt och som är svår att inte få ett klumpigt resultat på fransarna med. Dessutom är den svindyr med tanke på att en mascara är fräsch så kort stund.
  • Vital skincare complexion drops, jag hade höga förhoppningar på denna lätt utjämnande formula men tyvärr är den fuktgivande och närande formulan på tok för rik för min oljiga hy och resultatet blir inte frisk lyster utan snarare jag har doppat ansiktet i smörpaketet vilket inte är en look jag letar efter. Jag tycker mycket om deras Vital Skin Foundation stick som är en betydligt mer täckande formula men det blir helt enkelt den i fortsättningen med!

I övrigt finns ingen produkt som jag direkt har ogillat. Flera av de produkter som inte hamnade på topplistan denna gång kommer ändå köpas om är jag nästan säker på – så mycket tycker jag faktiskt om dem. Jag har inte testat allt men en hel del och det jag är sugen på framöver är deras Vital pressed skincare powder och deras krämiga ögonskuggor Eye pods i färgen Rendez-Vous. Här kan du kolla in Westman Atelier! (Ej annonslänk)

Men sminkborstarna då? Jag älskar alla utom foundationborsten som faktiskt är riktigt dålig. Däremot så är de otroligt dyra och det går absolut att hitta högkvalitativa borstar till en bråkdel av priset. Jag kommer dock njuta av dem länge och applikationen blir verkligen flawless med dessa. Så ja, jag är nöjd med mitt köp. Att jag dessutom lyckades få 100€ i rabatt vid tillfället när jag köpte dem gjorde att det känns som ett helt okej köp prismässigt utifrån antal användningar.

Har du testat något från Westman Atelier?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *