HudvårdRecension

Rena porer lätt – även för känslig hud!

Rena porer lätt – även för känslig hud!

Oj! var min första reaktion när jag testade denna Press&Clear Exfoliating 2% BHA Toner från Medik8 ! De utlovar resultat på 7 dagar men jag såg skillnad redan efter första gången – och jag behöver kanske inte ens säga att jag blev kär!
BHA är kort för betahydroxysyra som är en fettlöslig syra som är bra på lösa upp talg och döda hudceller! När man är en mogen persika och har dessutom rosacea som ofta innebär en ojämn hudstruktur så kan man ju behöva lite extra hjälp med båda delarna! Efter bara några dagar ser huden slät ut och porerna är rena och nästintill osynliga och huden ser helt enkelt ungdomligare ut. Huden har inte heller torkat ut på nåt vis.
Och allt detta helt utan irritation då Medik8 har formulerat produkten så att den passar även känslig hud. Hemligheten tycks vara att salicylsyran är inkapslad och den frigörs långsamt.
Den innehåller förutom BHA även 2 % tranexamsyra (bra mot pigmenteringar) , aloe vera och Sake-extrakt.
Ska man börja använda syror så kan det ju vara bra att börja försiktigt nån dag i veckan och inte kanske göra som jag som körde både morgon och kväll från början för jag fick så bra resultat efter första gången – mycket vill ha mer liksom haha men som sagt var min hud har verkligen känts jättelugn!
Flaskan är en praktisk och lufttät pumpflaska och det finns dessutom en refill att köpa! Gissa om dem här blir kvar i rutinen!

Ca659kr/150ml

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *