HudhälsaHudvård

Vintertorr eksemhud? Mina bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar

Växlande temperaturer, AC i bilen, torr luft inne och mestadels kyla och blåst ute. Om du liksom jag har benägenhet för eksem så vet du att denna årstid kräver sin hudvård och eftertanke på så många sätt för att inte riskera ett rejält skov av smärtsamma eksem. Jag har hittat två dunderprodukter som är bättre än allt jag testat innan – t o m krämer på recept!

Jag har tampats med atopiska eksem under hela barndomen och delvis även nu i vuxen ålder. Eftersom just denna typ av eksem är väldigt ärftligt betingad har såklart även mina barn dessa besvär och vintern är alltid värst. Hudbarriären försvagas så lätt av den torra luften, växlande mellan kylan ute och värmen inomhus och användande av tvål och handsprit ska vi inte ens gå in på… katastrof.

Genom åren har jag testat det mesta – från receptbelagt till allt receptfritt och först förra vintern gick jag på jackpot. Produkten som faktiskt är det bästa jag testat för eksem och som funkar fint för precis hela familjen. Det mjuka täcket som bäddar in huden och stärker upp barriären – La Roche Posay Lipikar AP+M Baume är drömmen för eksemhud. Fullproppad med glycerin, sheasmör, niacinamid och helt parfymfri – känns verkligen som jackpot. Den är lite dyrare än apoteksprodukter generellt men så dryg och värd precis varje krona. Här hittar du den!(annonslänk)

I år testade jag även deras tvättkräm i samma serie – Lipikar Syndet AP+, detta är en gelkräm som rengör utan att torka ut hudbarriären och är sammetslen. Vintertid har denna framöver en given plats på hyllan i duschen och används både av mig och barnen. Tillsammans med krämen ovan blir det verkligen ett bra skydd och eksemen motas i grind och håller sig helt enkelt borta! Här hittar ni den! (annonslänk)

Övriga tips för atopikern: Undvik att duscha för ofta och sänk temperaturen när du duschar från hett till ljummet. Smörj in varje dag, gärna morgon och kväll. Använd handskar när du är ute och torka händerna helt torra efter handtvätt samt smörj in efter. Undvik tvål som är uttorkande och välj gärna parfymfritt.

Besväras du av torr hud eller atopiska eksem vintertid? Dela gärna med dig av dina bästa tips!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *