HudhälsaKroppsvårdRecension

Lyxig kroppsvård från Mantle

Okej, kroppsvård har nog aldrig stått jättehögt på min prioriteringslista, när det kommer till beauty. Jag gillar sällan bodylotions och bodybutters, för på mig ger de oftast en kletig känsla på huden, och vissa rullar sig till små klumpar. När det kommer till duschtvål, bodyscrub och liknande har jag köpt det billigt i mataffären, något som luktar gott bara liksom. Eller ja, visst har jag uppskattat t.ex. Rituals underbara duschskum mer än duschgel från mataffären, men ni förstår principen. Jag har aldrig haft några problem med huden på kroppen eller på något sätt känt att jag saknat något. Men så plötsligt ändrades det, från en dag till en annan. När jag köpte hem dessa förra våren.

Jag var först skeptisk, för de var lite för hypade, kunde de vara så bra liksom? Ja, det kunde de. Nu är mina slut sedan länge, men burkarna har jag kvar för att lukta i emellanåt, för de doftar så himla gott (min man kallar mig för en hoarder, och när jag läser det jag nyss skrev är jag benägen att hålla med honom lite).

Vi börjar med scruben, som heter The Hot Ex. Det är en produkt som är exfolierande och värmande, och man ska använda den före dusch, vilket skiljer sig från många andra peelande produkter för kroppen. Den innehåller mest naturliga ingredienser, bland annat CBD och MCT-olja, och kornen i den är biologiskt nedbrytbara. Den ska ge ny lyster och näring åt huden.

Den är för mig allt en exfolierande produkt ska vara. Den river härligt, men irriterar inte min hud alls och jag älskar doften. Konsistensen är härlig och jag tycker den känns lite som trögflytande honung när man smörjer den över huden. Efter duschen känns huden som att man duschat med en riktigt bra duscholja, den känns mjuk och härlig utan tillstymmelse till någon fet hinna. En liten heads up bara; Den ska inte vara för nära underlivet, för då bränner det rejält, been there, done that om man säger så…

Vidare till The Whipp, som deras vispade kroppskräm heter. Den ska stärka, mjukgöra och återfukta huden året runt och innehåller i stort sett bara naturliga ingredienser, bland annat CBD, sheasmör, vitamin E och hyaluronsyra.

Jag som har normal hud på kroppen (lite torr hud på smalbenen bara) tycker den är bra, och den är den första produkten av denna typen som jag verkligen saknat nu efter den tagit slut här hemma. Den doftar starkt av citrus tillsammans med någon ört, tror jag, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Jag upplever verkligen huden som återfuktad efter att ha använt den, och känslan sitter i länge. Det enda negativa är att på mig så tar den lång tid att smörja in. Den lägger sig som en vit hinna och jag får smörja och smörja innan den gått in riktigt, men när den väl gjort det är jag som sagt väldigt nöjd med den. Den klumpar sig inte, och ger inte en fet, obehaglig känsla på huden. Jag upplever också att doften på huden sitter kvar länge, och eftersom citrus är en av mina favoritdofter, är jag såklart mycket tacksam över det.

Här på bilden ser ni lite texturerna på de båda. The Hot Ex är lite kletig, honungslik, medan The Whipp är som ett krämigt smör. De kostar 380 kronor stycket på Mantles egna hemsida, men de säljs också på andra ställen.

Kort och gott, kommer jag att köpa dessa båda produkter igen? Svar ja. Jag kommer inte kunna vara utan dem nu i vår och sommar när BUS-säsongen drar igång för mig. De här produkterna har öppnat mina ögon för det fantastiska i att känna den där lyxkänslan när jag använder kroppsprodukter, något jag aldrig tidigare gjort, så det tackar jag för. Det har liksom öppnat en helt ny värld för mig. Tack Mantle!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *