Uncategorized

Den mest extrema anti-age behandlingen någonsin

Den mest extrema anti-age behandlingen någonsin

Jag har en idé att samla allt det som intresserade mig lite extra under den gångna veckan i ett inlägg. Det kan vara beautynyheter, poddavsnitt, Instainlägg eller egentligen vad som helst som jag fastnade för. Problemet är att jag snöade in helt på en story denna vecka och det blir därför ett helt separat inlägg. Det är så bananas att jag inte kunde eller ville korta ned det.

Om jag hade snuskigt mycket pengar har jag levt något sorts hedoniskt överdådigt I-don’t-give-a-fuck-liv, tänk Roman Roy mixat med Mariah Carey och en stor dos Imelda Marcos-shopping. Jag hade absolut inte gjort som IT-miljonären Bryan Johnson. Han samlade ett team på 30 läkare för att stoppa åldrande i alla sina organ med den senaste tekniken. I sitt hem installerade han en sjukhussvit och har nu som heltidsjobb att vara någon sorts försökskanin för alla anti-ageing behandlingar som finns. Målet är enligt en Bloombergartikel: ”[..] to have the brain, heart, lungs, liver, kidneys, tendons, teeth, skin, hair, bladder, penis and rectum of an 18-year-old.”

Tänk att ha som livsmål att ha ändtarmen som en 18-åring. Så vad gör Bryan då för att få en kropp som en nybliven student?

Bryan spenderar 2 miljoner dollar per år på sin anti-age livsstil.

Bryan vaknar klockan 05 varje morgon – WHY??? – eftersom han följer ett strikt sömnschema. Dagen börjar med att han mumsar i sig tjugofyra olika kosttillskott och mediciner, totalt trycker han i sig 100+ tabletter dagligen. Han äter 1977 kalorier av veganmat, en del av det söndermixat till barnmatskonsistens. Förutom att borsta tänderna och använda tandtråd gurglas det med teträdolja och appliceras en antibakteriellgel. Han tränar dagligen i en timme och tre gånger i veckan kör han HIIT. Just träningen tycker jag inte lät så farlig men jag tror att han helt enkelt inte har tid att träna mer.

”Super veggie” är lunchen som består bland annat av blomkål, svarta linser, vitlök, lime, mörk choklad, hampafrön, shitakesvamp. Bild från Bryans hemsida.

För att hålla koll på allt i Bryans kropp kör man massa tester. Dagligen mäts bland annat syrenivåer, blodsocker, vikt, kroppsfett. Dessutom gör han varje månad MRI, ultraljud och kolonskopi (=kamera i rumpan). Om inte det var obehaglig nog så håller han koll på hur ofta han får stånd under natten och han har även tagit 30000+ bilder av sitt bajs.

Han har en noggrann uttänkt hudvårdsrutin utifrån den senaste anti-age forskningen. Har han Barbara Sturm på speed dial eller badar han dagligen i mjölken från nubiska getter? Nej han använder min budgetälskling CeraVe för rengöring och återfuktning. Just det beslutet är nog det enda som får tummen upp av mig. Utöver det smörjer han in sig med C-vitamin, tre droppar hyaluronsyra, någon sorts peptider och två olika solkrämer. Här känner jag att min hudvårdsrutin liknar Bryans. Han använder också tretinoin, alltså receptbelagd A-vitamin (retinol).Varje vecka gör han en peeling och laser. Tydligen så får han också fettinjektioner i ansiktet som ger honom allergiska reaktioner. YOLO!

Om ni vill se galenskapen själv så har han en hemsida där han överdelar absolut allt och ibland skriver om sig själv i tredje person. Där får man vet att hans kroppstemperatur har sjunkit 3 grader sedan han började sin extrema livsstil och att han har ”perfect muscle & fat”. Det finns recept på barnmaten och listor på alla kosttillskott. Vill du se hur hans tarmar ser ut finns även det dokumenterat – i rörliga bilder…

På hans YouTube har han vloggar. De är hyfsat deprimerande, han går omkring halvnaken i sitt stora minimalistiska hus till pianomusik. Mot slutet sitter han på golvet i ett nedsläckt rum och pratar monoton om hur brutalt det är att vara människa. Någon borde visa honom Bianca Ingrossos YouTube för hur man styr upp en vlogg och bränner pengar.

Han har också startat ett sorts anti-aging olympiska spelen där man rankas utifrån vem som lyckas stanna upp åldrandet mest. Det här är uppenbarligen bara ett sätt för Bryan att få vinna och ligga överst på resultatlistan.

Jag tycker det här är så fucking galet att jag vet inte vad jag ska säga. Förutom då hudvården för den stödjer jag helhjärtat. Kanske är jag masochist men jag funderar allvarligt på att svänga ihop några av maträtterna. Under tiden nöjer jag mig att fortsätta använda CeraVe.

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Det var bland det tossigaste jag läst, tror jag. Som lite lätt krisande 50-åring tänker jag att det verkligen vore väldigt obehagligt att ha tusentals bilder på min avföring och statistik över exakt vad som pågår i och utanpå kroppen. Har inte heller riktigt de ekonomiska förutsättningarna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *