FavoriterHudvård

Latmaskrengöringar jag älskar

Latmaskrengöringar jag älskar

Man hör ofta om double cleanse, dubbelrengöring, inom hudvårdsvärlden. Det innebär att man ska rengöra ansiktet två gånger, framförallt på kvällen och om man har använt smink. Den första rengöringsprodukten brukar sikta in sig på att lösa upp och ta bort makeupen, medan den andra rengöringen ska rengöra mer på djupet och kanske till och med exfoliera huden. De dagar jag är duktig gör jag en sådan double cleanse och det känns verkligen skönt efteråt när huden känns riktigt ren. Men andra dagar när jag är väldigt trött på kvällen och mest bara vill gå och sova direkt vill jag istället ha en enda rengöringsprodukt som gör jobbet snabbt och smidigt, men som ändå tar bort sminket och gör huden riktigt ren. För dessa kvällar har jag ett antal favoriter;

  • Facial Cleanser, från Löwengrip. Den har gelform och är i en jättesmidig pumpflaska. Först blöter man ner ansiktet, masserar in delen överallt inklusive ögonen, och sköljer av – klart! Den har ett bra pris och tar bort både make up och känns som att den rengör på djupet. Den har en mild och fräsch doft och torkar inte ut huden. En riktig favorit här hos mig!
  • Facial Cleansing Oil, I serien NovAge från Oriflame. En oljerengöring som effektivt tar bort även vattenfast mascara men känns även som att den sedan inte ligger kvar på huden som jag upplever att en del andra oljerengöringar kan göra. Denna kompletterar jag dock ofta med ett ansiktsvatten eller toner för att det ska kännas riktigt fräscht. Lite dyrare men räcker länge då det behövs så lite, och praktisk pumpflaska.
  • Gentle Foaming Cleanser, från Clarins. En krämrengöring som blir skumliknande när den masseras in på fuktig hud. Tar bort all make up och lämnar huden återfuktad och len. Den är lite mer parfymerad men jag gillar doften. Den kostar mest av dessa rengöringar, men är alltid med mig i resenecessären då den har en praktisk både storlek och förpackning.
  • Clean it Zero, från Banila CO. Denna är den nyaste medlemmen i denna favoritgrupp av rengöringar. Den har en form som en bodybutter och är lite knepig i början att gräva upp med fingret ur den lilla burken, men sen smälter den direkt in på huden och blir en väldigt behaglig rengöring som känns nästan som en olja. Den doftar fräscht och väldigt milt och är även vårdande då den innehåller vitamin E. Den finns i både en större burk och så denna lilla söta som jag har och som nog kommer få följa med mig på kommande resor. Priset är mellanklass och det jag gillar med denna är att den ska masseras in direkt på torr hud och sedan sköljas bort. Har man inte tillgång till vatten kan den till och med svepas bort med ansiktsservetter, så kanske nåt för sommarens husvagnssemester.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *