FavoriterHudhälsaHudvård

Mina tre favoritprodukter från Biologique Recherche – och varför!

Biologique Recherche är ett franskt high end hudvårdsmärke som är grundat med en holistisk approach och där rutinerna kretsar mycket kring kultprodukten P50 som formulerades redan 1970. Jag har testat en hel del från märket och det är verkligen ett märke jag ständigt kommer tillbaka till, idag tänkte jag därför visa mina tre favoritprodukter och även berätta varför!

Jag har som sagt testat en hel del från märket, bland annat körde jag för ett par år sedan en full rutin. Däremot så har stora delar av sortimentet omformulerats sedan dess, bland annat för att satsa mer på veganska formuleringar vilket gör att jag inte kan uttala mig om dessa. Därför fokuserar jag på tre produkter vars nuvarande formulering jag testat och därmed vet fungerar.

Illustration av mig.

Vi börjar med rengöringen Lait U. Detta är den lenaste, fluffigaste och snällaste rengöringsmjölken du kan tänka dig. Formuleringen är baserad på vegetabiliska oljor av hasselnöt och mandel och squalan för att skydda hudens naturliga lipider. Dessutom är den berikad med antioxidanten Vitamin E. Jag älskar den här året runt men just vintertid är den verkligen en go-to-produkt då den verkligen rengör utan att strippa huden det minsta. Den löser upp smink, SPF, svett och orenheter utan att man behöver gnugga som en dåre och jag älskar den mjuka och fräscha känslan som lämnas på huden. Helst ska den sköljas av med svalt eller kallt vatten för att bevara de kallpressade oljorna.

Näst på tur är Masque Vivant – eller världens bästa ansiktsmask som jag också kallar den. Detta är en seg, brun jästbaserad mask som åtminstone innan man förälskat sig fullständigt i den luktar mindre gott. Doften till trots, så är det värt det. Med mjölksyra, niacinamid, vinäger, jäst, kaolinlera och glycerin rengör den porerna på djupet, jobbar utjämnande på hudtonen och ger en sjuk lyster och ger ett resultat som håller flera dagar vilket jag aldrig sett likvärdigt hos andra masker. Trots att den innehåller lera så torkar den heller inte ut huden vilket är den största anledningen till att jag generellt har väldigt svårt med den typen av masker. Men denna – guld!

Sist ut är kultklassiker P50. Den finns i ett gäng formuleringar och den jag gillar allra bäst säljs tyvärr bara i USA. Då den inte är tillåten inom EU är den ur innehållspunkt tveksam att använda året runt alltid men ibland unnar jag mig och det jag unnar mig är otroligt len, återfuktad, jämn hud som inte går att jämföra med resultatet jag får av andra syraprodukter för hemmabruk. Formulan jag älskar heter P50V 1970 och är en av orginalformuleringarna av produkten som togs fram på 70-talet. För den som är sugen på att testa så finns P50 i fyra olika varianter på den svenska marknaden P50 för tålig eller acnebenägen hy, P50W för en lite känsligare hy, P50V som ska arbeta mer effektivt på ålderstecken och P50 PIGM400 som är till för att jobba utjämnande och mot pigmenteringar. P50 PIGM400 är den mildaste av dessa. P50 ska enligt märket användas väldigt frekvent och vara stommen i varje rutin, det är däremot inte så jag använder den då jag inte alls tycker att så pass ihärdigt syrande varken behövs eller gör min hud gott.

Pro-tips för att få ut extra mycket ur en användning är att dessa går att mixa för multi-use. Lait U tillsammans med en klick Masque Vivant blir en fantastisk expressmask/extra djuprengörande rengöring. Ett annat knep är att ta några droppar P50 tillsammans med en nypa bikarbonat i Masque Vivant för en extra djuprengörande effekt.

Biologique Recherche säljs av flera salonger/kliniker i Sverige, för att se vart din närmsta återförsäljare finns – kolla här!

Har du testat något från Biologique Recherche eller blev du sugen på någon av mina favoriter? Berätta gärna i kommentarerna!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *