EventHudbehandlingarHudhälsaHudvård

Green Peel från dr. Schrammek

Green Peel från dr. Schrammek

När jag var på Daisy Beauty Expo förra helgen satt jag bredvid en som arbetar med märket dr. Schrammek vid middagen, kvällen innan mässan. Jag fick då höra om alla fördelarna med denna ansiktsbehandling och jag blev så sugen på att testa. När hon berättade att de skulle utföra behandlingen på själva mässan så hoppades jag att jag skulle få en chans att göra den där. Och det fick jag.

Själva behandlingen bestod av en rengöring, förberedande produkter och sedan själva Green Peel som är en exfoliering bestående av en sammansättning av växter och örter. Därefter smordes ytterligare produkter in, varav den avslutande var deras BB-cream. Det var en avkopplande stund mitt i all stress för att hinna med alla fantastiska utställare under dagen. Hudterapeuten var väldigt duktig och gav mig råd för min hud. Jag fick produkter med mig hem som jag skulle använda exklusivt minst 5 dagar efter behandlingen, inga andra produkter skulle användas, mer än möjligtvis en snäll rengöring för att ta bort smink.

Produkterna jag skulle använda var en toner, ett elixir (som ett rinnigt serum), en kombinerad dag och nattkräm och en BB-cream. Alla produkterna var fantastiska! Nu börjar några av dem ta slut, och jag kommer sakna dem massor.

Resultat efter en vecka: Jag kan inte annat än att säga att min hud känns fantastisk. Min hud har verkligen älskat både behandlingen och produkterna jag fick hem för att använda efteråt. Huden känns babymjuk, återfuktad och glowig utan att vara fet. Kommer jag göra om behandlingen? Absolut! Jag har tidigare bara gjort ”vanliga” ansiktsbehandlingar på salong, men denna behandling gjorde ju verkligen något med huden. Den är fantastisk.

Vad är då Green Peel?

Det är en peeling som är utvecklad av Dr. Christine Schrammek och gjord av endast naturliga och aktiva ingredienser. Den är medicinskt utvecklad och exfolierar huden på ett snällt sätt, utan att irritera. Innehållet är rena växter och örter, så som Aloe Vera, Spirulina och Blåstång.

Behandlingen finns i tre styrkor, beroende på vilken hudtyp och vilket behov man har, och även känslig hud kan göra behandlingen.

Green Peel har samma pH-värde som huden och gör inga små hål i huden, trots den djupverkande effekten. Det är en trygg behandling som ger bra resultat, med minimal stress på huden och Dr. Schrammek beskriver behandlingen som ett träningspass för huden.

Örterna jobbar i huden flera dagar efter behandlingen, och verkar antibakteriellt, antiinflammatoriskt och närande. Därför är produkterna man ska använda efter behandlingen också väldigt viktiga för resultatet. Hemmaprodukterna är lugnande och gör bland annat att själva örtbehandlingen får en längre verkningstid i huden.

Resultatet ska vara en stark, frisk hud i balans, med glow och ökad elasticitet. Man kan också få en synlig förbättring av oren hud, akne, ärr, ojämn hudton, förstorade porer, solskadad hud, pigmenteringar, grå och grov hud.

Här kommer en snabb genomgång om hur min hud kändes efter Green Peel, dag för dag.

Samma dag: Huden kändes lite pirrig, som små stickningar, tänk tusen nålar fast en lightversion. Huden kändes lite varm i ansiktet, men absolut inte på ett obehagligt sätt. När jag tittade mig i spegeln på kvällen såg huden väldigt fräsch ut.

Dag 1: Vaknade med fint återfuktad hud. Pirrandet i huden kändes när jag rörde vid huden. Vid denna tiden i min menscykel brukar jag ha några hormonella finnar på gång, men inga verkar dyka upp denna gången.

Dag 2: Huden ser välmående ut, trots helt ny hudvårdsrutin. Det var ungefär här jag förväntade mig någon sorts reaktion av en helt utbytt rutin, men den där reaktionen kom aldrig. Detta var min första arbetsdag sedan behandlingen, och eftersom jag arbetar som sjuksköterska bär jag munskydd dagligen, och när jag hade det på mig kände jag pirrandet i huden. Även vid hudvårdsrutinerna den dagen kändes pirrandet i huden.

Dag 3: Svagt pirrande i huden vid hudvårdsrutinerna.

Dag 4: Svagt pirrande i huden vid hudvårdsrutinerna.

Dag 5: Inget pirrande längre, men huden kändes liksom aktiverad när jag gjorde hudvårdsrutinerna, svårt att riktigt förklara. Inga finnar dök upp under det som brukar vara min värsta hudvecka med total obalans. Istället känns min hud superhärlig.

Sammanfattningsvis vill jag egentligen bara rekommendera dig att testa denna behandling, såklart i samråd med hudterapeut. Det är verkligen en annorlunda behandling, med tanke på hur länge själva pirrigheten i huden är kvar, men framförallt upplever jag att den verkligen gett mig en förbättrad hudhälsa. Hoppas det håller i sig.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *