EventHårvårdHudbehandlingarHudvårdKroppsvårdMakeup

Spaning från Daisy Beauty Expo del II

Spaning från Daisy Beauty Expo del II

Inlägget innehåller annonslänkar

Häromdagen delade jag den första delen av mina tankar och spaningar från Daisy Beauty Expo, en mässa för skönhetsskribenter samt influencers. Vi fick verkligen grotta ner oss i skönhet för här fanns både hudvård, hårvård, makeup, naglar, parfym, gadgets och behandlingar.

Levande probiotika från Rebiome, ny toner från M Picaut, semi-medicinsk hudvård från iS clinical och kroppsvård från Q+A

I Noscomed hittade vi både Rebiome och iS clinical. Dessa märken är egentligen ganska långt ifrån varandra då den ena tillhör segmentet semi-medicinsk hudvård och det andra bygger mer på pre- post- och probiotika. Från iS clinical har jag sedan innan ett par favoriter t ex Cleansing complex (annonslänk) som är en helt ljuvlig gelrengöring med exfolierande syror som också är toppen som en expressmask. Jag älskar även Active Serum (annonslänk) som innehåller exfolierande pilbarksextrakt (en slags naturlig BHA-syra). Jag skulle mer än gärna gå all in på märket och också testa behandlingarna på klinik framöver och detta var helt klart ett av de märken på mässan som pirrade lite extra för mig. Från Rebiome blev jag nyfiken på serumet med levande probiotika, jag har tidigare testat produkter från Esse och Sapienic med denna ingrediens men haft oerhört svårt att använda produkterna då de båda doftar starkt av kokos.

Svenska M.Picaut med underbara Mette som grundare lanserade i samband med mässan en ny produkt – Aquamarine Bliss Treatment Toner (annonslänk) som är en rosdoftande toner i mistform som ändå känns otroligt fyllig och återfuktande på huden. Tonern innehåller prebiotika och B-Circadin bland annat och ska ge ett skydd mott blått ljus. Underbart var ju också att jag äntligen fick träffa Mette, hon är en otroligt inspirerande person som jag haft mycket kontakt med genom åren jag jobbat med mina kanaler inom skönhet.

Från Q+A kommer massor med härlig kroppsvård i år. Produkter som har fokus på olika ingredienser såsom Salicylsyra, Ceramider, Hyalyronsyra, Vitaminer m.m. Förpackningarna är också som färgglada energipiller och kommer till plånboksvänligt pris.

Klinisk hudvård från FILLmed (tidigare Filorga professional), hårvård från i am, lyxig hudvård från Oskia och makeup från Stila

FILLMED gick tidigare under namnet Filorga professional men har nu nytt label. Produkterna innehåller många aktiva substanser och jag fick med mig en kräm som ska passa mig med benägenhet för akne och tilltäppta porer som ska bli intressant att testa framöver. Jag blev också väldigt nyfiken på de behandlingar de erbjuder och de finns faktiskt i min närmsta stad så det blir nog något jag testar framöver.

Oskia skincare fanns att hitta i Scandinavian Cosmetics monter tillsammans med bland annat Bioderma, Florence by Mills, Art Deco, Jorgobé m.fl. Från Oskia har jag tidigare älskat både rengöringen och masken ur serien Reinessance. Dropparna med gulligt glow skulle jag gärna testa mer framöver då de såg helt ljuvliga ut.

Grundaren av svenska hårvårdsmärket i am var på plast för att demonstrera den nya produkten Fiber Foundation som är en kräm med värmeskydd som bygger volym. Jag har rätt bra med just volym men blev istället väldigt nyfiken på deras övriga sortiment med både schampo, balsam och styling.

Det amerikanska sminkmärket Stila är tillbaka på den svenska marknaden och här fanns verkligen SÅ mycket fint som jag är nyfiken på. Jag börjar med att testa eyeliner samt en krämig ögonskugga men har span på blush & lip sticks, krämiga rouge i dosa och även foundation/concealerduon. I sortimentet finns också flera färgkorrigerande produkter.

Det erbjöds också hudbehandlingar på plats men jag kunde inte testa någon av dem då jag nyligen gjort en mer avancerad behandling på salong men jag blev väldigt sugen på båda de som erbjöds på mässan och kommer testa framöver. Diamond Glow är en behandling som storstädar porer, exfolierar och slussar ner aktiva och återfuktande ingredienser i huden genom en och samma maskin.

Green Peel är en örtbaserad exfolierande behandling som finns i flera steg, bakom står märket Dr Schrammek som faktiskt också stod bakom världens första BB-Cream. Här på bilden är det Beautyprataren som får testa behandlingen. Jag kommer att testa båda dessa framöver och ge er mina tankar kring behandlingarna.

Vad tyckte du verkade mest spännande från mässan?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *