EventHudbehandlingarHudvård

Kan vi med känslig hud göra ansiktsbehandling?

Kan vi med känslig hud göra ansiktsbehandling?

Som jag skrivit tidigare har jag känslig hud med rosacea och ibland även peroral dermatit. Därför är jag väldigt försiktig med vilka produkter jag använder i mitt ansikte och jag har inte riktigt vågat mig på så många ansiktsbehandlingar eller så. När jag var på skönhetsmässan Stockholm Beauty Week i november träffade jag två kvinnor som arbetar med Dr Schrammek. De frågade om jag skulle vara intresserad av att testa deras ansiktsbehandling Green Peel och jag förklarade att jag nog tyvärr inte vågade på grund av min känsliga hud och då jag inte gärna ville gå runt och vara illröd i ansiktet under resten av mässan. De insisterade på att Green Peel Express, som är den lättaste varianten, skulle fungera även för mig och jag fick en tid för behandling i slutet av dagen. Så där låg jag sedan på deras behandlingssäng kl 18 mitt i den vackraste salen på Norra Latin och fick en riktigt kunglig behandling. Hon som utförde behandlingen var så duktig och försiktig med min hud och den andra kvinnan förklarade samtidigt vad som hände och hjälpte mig glatt att föreviga det hela i min mobil 🙂

Dr Schrammeks monter på Stockholm Beauty Week

Först tvättades sminket bort, förutom ögonmakeupen. Sedan applicerades örterna som sedan skulle verka i ca 1 (!) minut. Sedan tvättades det bort och huden smörjde in med lite olika krämer och så Dr Schrammeks Blemish Balm som är en BB som jämnar ut hudtonen och samtidigt lugnar huden. Det stack lite i huden, men inte alls på ett obehagligt sätt utan mer som när man får “myrkryp” i benen när man suttit still för länge.

Green Peel
Green Peel
Green Peel

Efteråt var huden inte speciellt röd eller blossande utan jag kunde visa mig bland folk, så det var ju tur! Jag fick även med mig ett kit med produkter jag skulle använda i minst 5 dagar efter behandlingen, varje morgon och kväll, bestående av Herbal Care Lotion, Special Care Cream och Blemish Balm. Det skulle hjälpa örterna att fortsätta arbeta så behandlingen var egentligen inte över. Och jag kände att min hud fortsatte att ha lite “kill” och milda stickningar i ett antal dagar efter behandlingen och jag fortsatte duktigt med produkterna.

Jag ihop med fina Pernilla Johansson

Jag kände faktiskt en skillnad i min hud efter denna lite annorlunda ansiktsbehandling. Som att min hud hade väckts mer till liv och samtidigt blivit mjukare och lugnare. Det fins med green Peel är också att det kan anpassas efter hudtyp och känslighet så den kan passa de allra flesta, till och med såna som mig.

Så här står det om behandlingen på Dr Schrammeks hemsida. Green Peel är en medicinskt utvecklad peeling, bestående av 100% naturliga och aktiva ingredienser, utan kemiska ingredienser som irriterar huden. Ett riktigt träningspass som optimerar hudens funktioner från insidan och ut för ökad styrka, sundhet och elasticitet. Green Peel har en kraftfull och uppstramande effekt på vävnaden, bekämpar tidigt åldrande och förlust av elasticitet. Synlig förbättring av oren hud och förstorade porer, akne, ärr, ojämn hudton, pigmenteringar, solskadad hud, grå och grov hud. Den innehåller ENDAST rena växter och örter, bland annat Aloe Vera, Blåstång och Spirulina. Många blir överraskade över att en så effektiv och djupverkande peeling kan vara helt naturlig. Genom den unika sammansättningen av örter behandlas huden med högkoncentrerade näringsämnen och ger en lugnande/läkande/regenererande effekt samtidigt som örterna är mycket renande och stimulerande. Till skillnad från kemisk peeling har örterna samma pH-värde som huden. Åldrande av huden förhindras utan att anstränga den viktiga hudbarriären. Trots den djupverkande peelingen gör den heller inga hål i huden. Örterna innehåller en unik sammansättning som har olika effekter på och i huden. Från insidan verkar örterna kraftigt antibakteriella, antiinflammatoriska, näringsrika, stärkande, renande och beskyddande i flera dagar efter behandlingen. Unikt hjälper örterna huden att få vad den behöver efter «träningspasset» och resulterar i minimal stress på huden.

Dr Schrammek

Detta härliga kit fick följa med mig hem och det är en härlig ögonkräm för känsliga ögon, en ansiktskräm för känslig hud och en nattmask för känsliga sjusovare 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *