HårvårdMakeupSkönhet

Spännande nyheter att spana in 2023

Spännande nyheter att spana in 2023

I helgen besökte jag Daisy Beauty Expo, som är en skönhetsmässa som anordnas av tidningen Daisy Beauty med deras energirika chefredaktör Kicki Norman i spetsen. Vi var omkring 100 skönhetsskribenter, makeupartister, hudterapeuter och beautyinfluencers som fick ta del av mycket härlig inspiration och information om produkter och behandlingar inom skönhet. Jag tänkte dela med mig av några spännande produkter som jag tycker kan vara värda att spana in under våren. En del av produkterna finns att få tag på redan nu, medan en del lanseras lite längre fram i vår.

En taggad mässdeltagare!
Daisy Beauty Expo

Först ut är ett nytt fransserum, men som faktiskt är ett kombinerat serum som fungerar för både ögonfransarna och ögonbrynen. Det kommer från det australienska märket Inika Organic, som är ett 100 % naturligt makeupmärke och vars produkter är ekologisk- och vegan certifierade. Samtidigt som de är ekologiska och vegansk håller de riktigt hög kvalitet tycker jag, och är dessutom väldigt snygga. Jag har tidigare provat bland annat deras ögonskuggor, mascara och primer och de blev snabbt favoriter hos mig, så jag ser mycket fram emot att se om även detta serum kan bli en ny favorit.

Inika Organic kit med Inika Lash & Brow Serum, Long Lash Mascara och Brow Pencil
Väldigt trevlig monter hos Inika Organic

Nästa produkt jag blev lite extra nyfiken på är de vårdande nagellacken från Micro Cell – Nail Repair System. Det fanns ett antal olika lack lite beroende på vad man vill uppnå, bland annat ett lack som neutraliserar naglar som blivit gula, ett lack som ska användas som en 14 dagars kur för att återuppbygga och stärka naglar som blivit sköra och en nagelolja som ska vårda och skydda både nagelband och naglar. Dessutom har de ett antal jättefina färgade nagellack som är vårdande och snygga på en gång och det gillar man ju alltid!

Micro Cell Nail Repair System
Micro Cell Colour Repair

I en fantastiskt vacker monter hittade jag hårmärket Amika. Det är vegansk och Aminka betyder “vän” och kommer från Brooklyn. De har en rad olika produkter som ska passa olika hårtyper och behov, men det jag fastnade för var deras nya serie Hydration Collection som utlovar maxat med fukt till håret. Vi fick även lite extra information om just denna nyhet från Amika av företaget Headbrands under föreläsningspasset dagen innan mässan och jag blev väldigt nyfiken på balsamet med det krångliga namnet Hydro Rush Intense Moisture Leave-in Conditioner som tydligen ska ge håret tre gånger så mycket fukt, hålla det återfuktat i upp till 72 timmar och samtidigt göra det lätt att reda ut och motverka frissighet. Dessutom tycker jag det är väldigt skönt med just leave-inprodukter som man inte behöver hålla på och skölja ur.

Amika Hydration Collection
Innehåll i Amika Hydration Collection produkterna
Föreläsning om Amikas Hydration Collection av Headbrands

Till min stora lycka fanns mitt favoritmärke Artdeco i en monter och de hade en ny kollektion av paletter som kommer släppas senare i vår. Det jag redan nu kunde konstatera var att de var väldigt vackra och gick i hållbarhetens tecken under temat koraller och korallrev. De är hållbara även då de går att använda för refiller för bronsers, rouge och highlighter. Jag fick även nöjet att lära känna deras Brand Manager Jennie Samberg lite mer, vilket var en trevlig bonus.

Artdeco makeup
Artdeco Brand Manager Jennie Samberg

Sist ut i denna lilla spaning är de nygamla nagellacken från Depend, som ska krackelera på nageln och som kommer i riktigt coola neonfärger. Jag kommer ihåg att dessa var väldigt populära när jag var ungdom (förhoppningsvis var det inte alltför många år sedan) men att det var rätt svårt att få till den där krackeleringen fint. Jag misstänker att dessa lack är en förbättrad version och är väldigt nyfiken på att testa dem, om inte annat av nostalgiskäl. Depend hade även ett nytt överlack, som ska ge en holografisk Finnish, så det ska också bli kul att testa om det blir riktigt fint och glänsande.

Depend Top Coat Holographic

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *