HudhälsaHudvårdUncategorized

Enkla hudvårdstips

Enkla hudvårdstips

Ofta ägnar vi oss åt långa hudvårdsrutiner och behandlingar men missar de enkla hudvårdstipsen. Om vi slarvar med dem kan vi få ett sämre resultat därför har jag sammanställt några enkla billiga råd som kommer göra skillnad i din hudvårdsrutin.

  • Tvätta händerna – låter galet men tvätta händerna innan du börjar röra ansiktet även vid tvätt av det.
  • Handduken – om du skadat hudbarriären är mitt råd att låta ansiktet självtorka tills den repat sig. En handduk kan också exfoliera lätt så hoppa den om huden är skadad. När huden är ok, byt handduk varje dag. Vill du hålla nere på mängden tvätt kan du torka ansiktet med en tvättlapp som är mjuk.
  • Örngott – byt örngott ofta och använd gärna siden. Bomull suger upp fukt och vår hud behöver fukt. Siden är dessutom mjukare
  • Se över din rutin – ofta har vi många steg som exfolierar som vi inte tänker på. Kolla även vilka aktiva ingredienser du har med och om de verkligen ska kombineras.
  • Rengör mobilen regelbundet – våra älskade mobiler följer oss överallt och ändå är det många som missar att rengöra den. Dina fingrar kommer i kontakt med den många gånger under en dag och fingrarna tenderar att hamna i ansiktet. Vi pratar även i telefonen mot ansiktet ibland.
  • Solskydd – om du besöker vår blogg tror jag att du är duktig med solskydd men det tål att påminnas om. Solskydd i makeup räknas inte som solskydd eftersom du använder för lite för att få full effekt.
  • Rör på dig – när du rör dig ökar du blodcirkulationen och det syresätter kroppen och ger glorw
  • Om inget funkar – besök en hudterapeut. Har du stora problem är hudläkare också till stor hjälp

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *