Event

En första rapport från Daisy Beauty Expo

En första rapport från Daisy Beauty Expo

Jag inser att jag har alldeles för mycket att säga om denna helg än vad som kommer att få plats i ett enda inlägg, så det kommer att bli flera med lite olika teman och ingång. Idag tänkte jag berätta lite om fredagen då det vankades både föreläsningar och en hejdundrande middag.

Jag åkte hemifrån tidigt tidigt, strax efter 04 på morgonen. Strax efter 8:00 var jag på plats på centralstationen för att vänta in Beautyprataren a k a Anna. Tillsammans tog vi en taxi till hotellet där vi skulle bo under helgen och sedan gav vi oss iväg till Mildh press för att kika på lite skönhet från varumärkena Verso, Oliva, Pedicare, Moonsun samt Inika bland annat. Vi fick klämma och känna och det var så trevligt att verkligen ha tid att fråga allt man ville i lugn och ro. Vad vi ska testa därifrån kommer ni nog att få ta del av hos både mig och Anna framöver.

Ett showroom att trivas i för den som precis som jag älskar färg!

När det närmade sig lunch hade också Beautybyråkraten a k a Lina checkat in på hotellet och vi gav oss ut på stan för ett ställe att luncha på och vi hamnade på Gretas på Haymarket. Så fantastiskt trevligt att få träffa lite kollegor i detta roliga projekt och bolla idéer kring bloggämnen och skrivande men också kring skönhet och produkter. Att få finnas bland likasinnade är så kul. Lunchen var för övrigt en jättegod skaldjursrisotto.

Beautybyråkraten (Lina), jag och Beautyprataren (Anna)

Klockan 14:00 var det dags för föreläsningar kring hud och skönhet på Westmanska palatset. Det var tre olika föreläsningar på tema eksem, hårvård och styling/trender samt kring varumärket Revitalash.

Dermatologen Margareta From från Evolan föreläste kring eksem.

Jag som själv har benägenhet för eksem samt barn med atopiska eksem tyckte att föreläsningen av Margareta From var väldigt intressant. Det var väldigt fokuserat på orsak, behandling och förebyggande. Det är så viktigt att man förstår att eksem precis som akne och rosacea är sjukdomstillstånd i huden och att råd krävs från en kunnig person – en hudläkare.

Teamet från Head Brands föreläste om hår

Därefter var det dags för Head Brands att ta över scenen där de föreläste om hår. En nörd som mig älskade den mer vetenskapliga delen av Cecilia Gelkner som förklarade hårets uppbyggnad samt hur olika ingredienser och produkter arbetar i håret. Frisören Puck Thomsson visade sedan en styling på Ronja som fått en Butterfly Cut som ska vara en trend i vår. Kombinationen med rak lugg och gardinlugg var väldigt fin måste jag säga, tyvärr tog jag ingen bild av detta.

Lori Jacoubs hade kommit hela vägen från L.A för att föreläsa om RevitaLash

Sist ut för dagen var Lori Jacoubs som berättade historien bakom varumärket RevitaLash. Det var väldigt amerikanskt och jag ställer mig tveksam till sanningshalten i hela presentationen måste jag säga. Om ni hängt med på min Instagram så vet ni att originalserumen för fransar och bryn från RavitaLash innehåller hormonstörande ämnen så kallade prostaglandinanaloger och när hon fick frågan om deras nya produkt som ska vara särskilt bra för känsliga ögon var fri från ingrediensen svarade hon först undvikande och sa sedan att det fortfarande fanns. Jag ska lusläsa ingredienslistan så får jag avge rapport. För den intresserade finns ett helt inlägg om detta på min Instagram.

Efter föreläsningarna var vi ett helg gäng både skönhetsinfluencers och journalister som tog ett glas i väntan på att kvällens middag skulle börja. Så fantastiskt sorl det blev med skönhet i fokus och jag få erkänna att jag blev en smula avundsjuk på Arga Tantens fina läpprodukter som hon köpte i London.

Maten på Westmanska Palatset var både glutenfri och fantastiskt god!

Sist ut för fredagen blev middag på Westmanska Palatset där maten höll otroligt bra klass. Så fantastiskt gott verkligen.

Stor eloge till Kicki och Sam med teamet på Daisy Beauty för en otroligt välorganiserad helg. Jag kommer att berätta mer under veckan och ge er de produkterna jag är mest taggad på att testa – lite spaningar m.m.

Kram från en trött men lycklig och fullmatat inspirerad Hudvårdsnörd!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *