Uncategorized

En helt opretentiös presentation

En helt opretentiös presentation

Jag har haft lite allmän ångest inför att skriva en presentation till bloggen. En presentation är ungefär som att skriva ett personligt brev fast utan att man bedyrar att man är jätteflexibel och opretentiös.

Jag, jätteflexibel och opretentiös, i mitt förra badrum.

Jag är 39 år och har två döttrar på 7 och 9 år. De är det bästa som finns och jag misstänker att de kommer sno läppglans och hårmasker av mig om några år. Jag vet inte var mitt beautyintresse kommer ifrån. Min mamma äger nog bara någon ögonskugga inköpt på Tax-free. Däremot så släpade mamam iväg mig på ansiktsbehandlingar, fotvård och massage. Så någonstans fick jag med mig att det är viktigt att ta hand om kroppen för att må bra.

När jag var 12-13 år började jag lusläsa Elle, Damernas värld, Frida och Veckorevyn om allt rörande beauty. Jag drömde om att få äga alla Lancome Juicy tubes vilket är det klistrigaste färgade läppbalsamet som någonsin tillverkats. När jag började på universitetet läste jag inte bara massa kurslitteratur, jag plöjde som besatt Paula Begouns hemsida där alla skönhetsprodukter från stora företag recenserades. Paula hade skrivit bästsäljaren Don’t Go To The Cosmetic’s Counter Without Me där hon menade att man kunde avgöra om en produkt var effektiv utifrån vad den innehöll. Revolutionerande! Paula startade sedan Paula’s Choice. Jag beställde några av hennes produkter online och minns att jag tyckte de var så tråkiga. Detta var 20 år sedan och numera tycker jag de är fantastiska.

Haul från Sydkorea typ 2015.

Ungefär när jag fick barn tappade jag lite intresset för beauty ett tag. Tiden räckte inte till (två barn tar enormt mycket tid?!) och jag kände mig oinspirerad. Så kom K-beautyn och plötsligt beställde jag snigelslem från Sydkorea. The Ordinary lanserades och hypades till tusan. Jag kommer ihåg att jag beställde mina första produkter när de äntligen erbjöd internationell frakt. Indiemärken lanserades och det kom fler och fler e-butiker. Beautyvärlden blev plötsligt ännu roligare. Dessutom fanns det massa beauty på YouTube, i poddar och på Instagram. Det fanns forum att prata med andra som ville nörda ned sig i retinol och Hourglass senaste mascara. Det blev vanligare med laserbehandlingar, injektioner och annan avancerad hudvård.

Mitt gamla badrum ca 2017.

Nu skulle jag säga att beauty är ett av mina absolut största intressen. Med beauty menar jag allt rörande hudvård, kroppsvård, make-up, hårvård och allt annat som ger välmående. Jag använder make-up dagligen och min beautysamling är… eh.. ”tilltagen”. Det är vad som gör mig glad och får mig att må bra.

Jag är så tacksam att jag nu ingår i den här samlingen beautybloggare. Hoppas ni kommer och besöker oss ofta.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *