Hudhälsa

Så förbättrar du din hudhälsa – nästan gratis!

Så förbättrar du din hudhälsa – nästan gratis!

Många gånger vill vi förkovra oss i ingredienser och produkter som ska ge oss drömhuden men utan de rätta grundförutsättningarna för en god hudhälsa gör det mesta detsamma. Här nedan listar jag ett par goda råd för att förbättra hudhälsan – och det bästa såhär under årets fattigaste månad är att detta är nästan är gratis!

Och glöm inte – en hälsosam hud är INTE en hud som är felfri och ”perfekt”.
  1. Tvätta händerna! Det mest grundläggande innan du startar din hudvårdsrutin eller rör ditt ansikte är att dina händer är rena.
  2. Ren handduk! När du rengjort ditt ansikte vill du inte ha med massa gamla bakterier tillbaka på huden. Därför ska du torka av ansiktet med en duk/pad/handduk som är helt ren. Jag älskar små dukar i bomull eller en mjuk pad i mikrofiber från Skinbeauty Sweden (ej annonslänk) som jag sedan enkelt slänger i tvätten på 60 grader och som sedan torktumlas.
  3. Inga pipetter i ansiktet! Hur många reklaminslag på sociala medier har vi inte sett där man lite härligt drar pipetten i ansiktet när man applicerar sin produkt? Alldeles för många skulle jag säga. Detta är ett recept på hur man skapar en bakteriehärd rakt ner i sin produkt.
  4. Inga fingrar i burkarna! Av samma anledning som ovan bör du använda en spatel som du rengör efter varje användning om du använder hudvårdsprodukter som kommer i burk så håller sig din produkt fräsch.
  5. Sluta pilla i ansiktet! Den här är en av de allra svåraste tycker jag men det är faktiskt så att när man tar i sitt ansikte med otvättade händer så får bakterierna från händerna dansa fritt i ansiktet vilket inte främjar hudhälsan. Så försök att låta bli!
  6. Desinficera din telefon! På telefonen finns en fritt blomstrande samling av bakterier från alla möjliga håll och kanter. Därför bör du på regelbunden basis torka av din telefon med ytdesinfektion.
  7. Sätt upp håret! Att sätta upp håret så att det håller sig borta från ansiktet när du sover under natten gör också stor skillnad. De produkter som du använder för ditt hår vill du inte ha i ditt ansikte.
  8. Rengör borstar och smink! De flesta av oss är medvetna om att vi bör tvätta våra sminkborstar regelbundet, ändå kan det vara svårt att få till en rutin. Välj en veckodag där du alltid gör detta. Mina borstar tvättar jag helst med linoljesåpa som är fantastiskt för att lösa upp fetter och pigment men som också vårdar själva borstarna. Med jämna mellanrum sprayar jag mina paletter med ytdesinfektion (ej annonslänk) för att minska risken för tillväxt av bakterier i själva produkterna.
  9. Byt örngott! I våra sängkläder men framför allt i vårt örngott som har många timmars direkt kontakt med våra ansikten (och hår) varje natt samlas bakterierna gärna. Byt därför åtminstone örngotten varje vecka (om du inte byter alla sängkläder då vill säga).

Kan du komma på fler tips som verkligen gör skillnad utan att vara specifika produkter?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *