HudvårdMakeup

Budgettips för årets fattigaste månad

Budgettips för årets fattigaste månad

Januari benämns ofta som årets fattigaste månad, vilket troligtvis beror på att många har spenderat sina pengar till julklappar, julmat och allt som hör julen till. I år tillkommer även dyra elräkningar, kanske högre ränta på bolånen och att både matpriser och bränslepriser har stigit. Att i detta läge lägga pengar på dyra hudvårdsprodukter eller smink rimmar nog illa för många och jag vill då passa på att tipsa om några budgetprodukter som är riktigt prisvärda och som faktiskt är favoriter hos mig hela året om.

Först ut är detta älskade läppbalsam, läppsyl, serat eller vad man nu vill kalla det – Lips & Dry spots balm från Decubal. Sedan många år tillbaka klarar jag mig nästan inte utan detta utan använder det både morgon, kväll och flera gånger däremellan. Jag har en tub i badrummet, en i väskan och alltid en på lager om jag skulle råka tappa bort något av de andra eller om någon annan i familjen lånar med sig ett. Jag köper alltid detta läppbalsam på nytt när det tar slut, och kanske inte bara för att det har ett så bra pris utan främst för att det alltid skyddar mina läppar från att bli torra och nariga. Jag vet att det även ska fungera på torra fläckar, men till sådana åkommor har jag andra produkter. En tub av detta enastående läppbalsam innehåller 30 ml och kostar någonstans mellan 50-65 kr och finns på alla apotek.

Decubal Lips & Dry Spot Balm

Nästa budgettips är en riktigt bra mascara, nämligen Sky High Mascara från Maybelline. Jag måste erkänna att jag alltid blir lite skeptisk mot en mascara som är budget då min största rädsla (lite överdrivet jag vet) är att gå runt och vara svart under och över ögonen utan att veta om det själv. I min bok ska en mascara sitta kvar fint på fransarna hela dagen och kvällen och även ge fin volym och separation till fransarna. Och faktum är att denna budgetmascara uppfyller samtliga dessa krav och därför har blivit en vardagsfavorit hos mig. Sky High går ofta att hitta till rabatt och kostar mellan 90-170 kr på bla Kicks, Bangerhead, Åhlens, Lyko, Zalando etc.

Maybelline Sky High

Mitt tredje tips för en ansträngd plånbok, men där man ändå behöver en ny rengöring är Hydrating Cleanser från CeraVe. Denna rengöring tar inte bort vattenfast smink eller mascara, så för det behöver man komplettera med en specifik makeup remover, men i övrigt tvättar den huden ren och samtidigt torkar den inte ut huden. Jag gillar att det är en pumpflaska eftersom det är smidigt att använda när man står böjd över handfatet, jag gillar att konsistensen är krämig, och jag gillar att den är helt parfymfri och sålunda passar även känslig hy. Hydrating Cleanser räcker länge, innehåller 236 ml och kostar mellan 80-130 kr på bla alla apotek, Nordicfeel och Lyko.

CeraVe Hydrating Cleanser

Det fjärde budgettipset är en ansiktsolja, nämligen Oljeserum från Kronans Apotek. Just ansiktsoljor och serum kan kosta en hel del, men trots att denna produkt har ett relativt lågt pris upplever jag att den håller hög kvalitet och inte lägger sig på ytan och känns kladdig. Den är lugnande och reparerande, vilket man ju behöver just denna årstid produkten är till på köpet väldigt dryg. Faktum är att den här ansiktsoljan har räckt så länge för mig att den har hunnit byta utseende hos Kronans Apotek, men det finns liknande produkter att få tag på som även de har samma låga pris. De kostar mellan 90-130 kr och kommer ofta i 30 ml flaskor.

Kronans Apotek Oljeserum

Sista ut är en concealer och inte vilken concealer som helst utan Conceal & Define från Makeup Revolution. Även detta är en produkt jag direkt köper en ny av när den tagit slut, eller ja innan den hunnit ta slut så man inte står utan. Jag använder den främst under ögonen för att ljusa upp men den kan även användas för contouring och för att dölja tex röda prickar i ansiktet. Det jag gillar med just denna concealer är den ger riktigt bra täckning av bara lite produkt och att den inte lägger sig i de fina linjerna under ögat och inte heller blir torr eller fläckig under dagen. Den kommer i en praktisk liten behållare och med en applikator som gör att det är väldigt lätt att dutta på och sedan jämna ut med fingret. Concealern kostar mellan 50-80 kr för 4g och finns bla hos Lyko, Cocopanda, Zalando och Boozt.

Makeup Revolution Conceal & Define

Ett annat mer trevligt inslag i just januari är att det ofta finns en hel del reor på både hudvård och smink, så mitt sista tips är att hålla ögonen öppna efter trevliga rabatter.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *