ÅrsfavoriterHudhälsaHudvård

Mina hudvårdsfavoriter från 2022

Mina hudvårdsfavoriter från 2022

Ja, jag kör på med ett sådant här inlägg till nu, så jag har kört en sammanfattning från förra året nu denna veckan. Sedan blir det att blicka framåt.

Detta är ett axplock av de hudvårdsfavoriter jag upptäckt under det gångna året. Jag testade mycket ny hudvård, framförallt mycket koreanskt. Jag började intressera mig för koreansk hudvård i slutet av 2021, och under 2022 fortsatte liksom min hudvårdsresa. Därav en hel del koreanska produkter här bland mina favoriter. Jag är ledsen att listan blev så lång, men de är verkligen favoriter allihopa. Du kommer säkert få läsa mer om dem framöver, men här är en kort sammanfattning om var och en.

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm – En vaselinliknandeprodukt som alltid fungerar på mig när huden får riktiga torrfläckar eller när jag haft en finne som torkat ut av punktbehandling. Den funkar också utmärkt som nattmask på mina läppar och jag använder den på händerna som slugging-produkt när jag får eksem på händerna. Ett måste bland min hudvård.

CosRX Comfort Ceramide Cream – En rik kräm som stärker hudbarriären. Perfekt nu på vintern, men jag använde den mycket i somras också. Jag smörjer in den till natten och den känns som ett krämigt täcke för huden, utan att kännas fet och kladdig.

Mantle The Calm Balm – Produkten släpptes i denna tub förra året, innan dess fanns den i burk. Burken finns också att köpa, men jag föredrar den i tubform. Smidigt och känns mer hygieniskt än att stoppa fingrarna i en burk.  Jag använder den på läpparna över natten och vaknar med återfuktade läppar.

Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun – Bästa solskyddet! Konsistens som ett serum, och känns som ett svalkande och återfuktande serum på huden.

Budgie Glowrious Face Mask – En milt exfolierande nattmask. Använder den någon gång i veckan ungefär och upplever att jag vaknar med glow på morgonen.

Budgie Plump It Up Face Mask – En återfuktande nattmask med hyaluronsyra. Huden känns härligt återfuktad av denna, och jag använder den ofta.

CosRX Propolis Light Cream – En superhärlig kräm som jag använde dagtid, för den känns så lätt men ändå återfuktande på huden. Den är också fantastisk under smink.

CosRX Advanced Snail 92 All In One Cream – En hudkräm med snigelsekret i, som är återfuktande på min hud samtidigt som den känns lugnande. Konsistensen är väldigt speciell och känns så härlig på huden.  

CosRX Propolis Light Ampoule – Bästa serumet jag testat! Jag kan inte leva utan detta. Om jag skulle välja EN produkt ur hela min hudvårdsgarderob så är det denna. Och solskydd 😉

Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam – Denna rengöring återkommer jag till hela tiden, vad jag än testar istället. Det är en gelrengöring som löddrar bra och lämnar huden rengjord utan att torka ut.

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant – En exfolierande toner som jag upplever på kort tid har förbättrat min hudhälsa otroligt mycket. Sedan jag började använda denna har jag mindre finnar och när jag väl får dem tycker jag att de försvinner fortare än de tidigare gjorde.

Klairs Fundamental Ampoule Mist – En fuktmist som verkligen gör det återfuktande jobbet. Är jag trött och inte orkar göra en hel hudvårdsrutin på kvällen så nöjer jag mig med att bara spraya på denna efter rengöring. Den står alltid på mitt sängbord så jag kan spraya innan läggdags eller spraya på ett extra lager om jag vaknar till på natten.

Vilka hudvårdsfavoriter hittade du förra året?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *