HudhälsaHudvård

Skinimalism från finska Aiva

Skinimalism från finska Aiva

#skinimalism kan bli ett av årets stora trender inom hudvård. Med tanke på hur världens ekonomi ser ut så kanske man inte riktigt vågar lägga ut pengar på 10 olika produkter utan vill hellre satsa på några få guldkorn istället.
Finska @aivainternational har tagit fasta på det och lanserar en minimalistisk multifunktionell produkt The Oil som förresten vann @stockholmbeautyweek Awards 2022 för bästa olja och även @nordicnaturalbeautyawards !
Oljan innehåller glycerin, Jojobaolja, antioxidanten olja och exrakt från nordiska blåbär and extrakt från havtorn samt extrakt från svart te och den lätta, mysiga doften kommer från vanilj. Och flaskan alltså, tycker den är underbar!
Oljan känns lätt och absorberas också lätt och den lämnar ingen oljig hinna. Jag har använt oljan både i ansiktet och även hårtopparna (och lite överallt i kroppen också).
Allra bäst i ansiktet tycker jag den blir ihop med seriens fuktigshetskräm The Cream! Krämen är lätt i konsistensen den med och den ger en primer-effekt under makeup. Denna kombo är toppenfin och rekommenderas varmt, speciellt om du gillar mineralbas!
The Oil fungerar även finemang som rengöring!

Till våren kommer även två mineralsolskydd lanseras SPF20 och SPF50. SPF20 har jag använt flitigt nu under den mörkaste årstiden och gillar hur len den känns och hur fint den smälter in i huden och den ger ingen eller minimal sk white cast – jag är så blek ändå så i mitt fall ser det mera ut som mera lyster.
SPF50 känns lite tjockare i konsistensen men den smälter ändå fint in i huden och lämnar ingen solskydd-känsla och den kanske ger en anings mer white cast. Båda de här solskydden innehåller även återfuktande ingredienser så man kanske inte ens behöver någon fuktighetskräm men eftersom jag tenderar att bli lite yttorr på vintern så har jag använt fuktighetskräm under.

Anledning till vissa mineralsolskydd kan ge white cast är att mineralsolskydd innehåller fina partiklar av pigment av i det här fallet zinkoxid som bildar ett tunt lager på huden och sedan reflekterar solljuset som en skyddande sköld.
Har man känslig hud så är förresten mineralsolskydd att föredra!

Den lyckliga vinnaren tillika Aivas grundare Jonna Jalkanen

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *