HudvårdMakeup

Favoritfoundations för min rosaceahud

Favoritfoundations för min rosaceahud

Jag har haft hudsjukdomen rosacea så länge jag kan minnas, men det var först när jag började intressera mig mer för hudvård för ungefär fem år sedan som jag förstod att mina röda, blåsiga kinder faktiskt hade ett namn och en förklaring. Det kändes skönt att veta vad rödheten berodde på, men samtidigt tråkigt eftersom jag då kunde läsa mig till att rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som inte går att bli av med, men den kan lindras.

Under åren har jag lyckats hitta bra makeup som döljer rodnaden och samtidigt inte stör huden och förvärrar inflammationen. Här kommer tre av mina favoritfoundations som jag upplever är bra för rosaceahud.

Tre foundations jag gillar för min rosaceahud
  1. It Cosmetics CC+ Color Correcting Full Coverage Cream. Det jag gillar med denna CC är att den ger en full täckning samtidigt som ansiktet inte ser ut som en kaka av makeup. Den är även färgkorrigerande, vilket gör att det röda neutraliseras. Denna foundation finns flera olika varianter och jag har originalet som är den silvriga tuben och den är även favoriter. Den turkosa varianten är mer matt, medan den rosa är mer glowy. Alla tre varianterna är riktigt bra och så tycker jag även förpackningarna i sig är riktiga höjdare eftersom de är tåliga och väger väldigt lite, så de brukar ofta få följa med när jag ska ut på resande fot. Jag brukar applicera denna flytande foundation med en fuktig beautyblender.
  2. Annabelle Minerals Coverage Mineral Foundation, Pure Light. Detta är en mineralpuderfoundation som ger hög täckning och även den döljer mina röda partier fint. Mineralfoundationen innehåller naturliga ingredienser som lugnar och balanserar huden. Jag brukar applicera denna puderforundation med en tät och mjuk borste, helst Annabelle Minerals egna Flat top som även är infällbar. Även denna foundation finns i flera varianter; en täckande, en mattande och en uppljusande. Jag har testat alla tre och tycker de är väldigt härliga och varierar utifrån årstid och hur torr/fet min hud är.
  3. Palina Magic CC Cream. Detta är en flytande foundation som täcker väldigt bra men knappt känns alls mot huden. Den är väldigt bra på att neutralisera de röda områdena i mitt ansikte och det går åt lite produkt för att få fint resultat. Den är vårdande för huden och ger återfuktning och skydd, och på sommaren kan jag använda denna utan annan fuktcreme under.
It Cosmetics CC+
Annabelle Minerals Coverage Foundation
Palina Magic CC

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *