Hudvård

Ögon, ögon….

Ögon, ögon….

Inlägget innehåller annonslänkar

Ögonområdet är det stället där de första ålderstecknen syns och huden är tunn och kräver en helt annan behandling än huden i det övriga ansiktet. Vissa hävdar att en tunnare fuktkräm funkar lika bra som allt-i-allo-kräm men den uppfattningen delar jag inte. Jag älskar en bra ögonkräm och/eller ett ögonserum och här tänkte jag berätta om några av mina favoriter!

Snällisen – Neostrata eye cream med 4% PHA aka snällsyran.

Varje gång mitt ögonområde upplevs lite känsligt, när kylan slagit till eller om jag känner tendenser till eksem (som jag har benägenhet för) så åker denna goding från Neostrata fram. Eye Cream återfuktar på djupet, är krämig utan att kännas tung och fungerar för hud med känslighet. Hela Restore-serien från Neostrata är egentligen genial men just denna ögonkräm är en återkommande produkt i mitt badrumsskåp. (Finns här – annonslänk)

Direkt uppljusande och uppiggande effekt med Auto Correct från Sunday Riley, en av mina årsfavoriter 2022.

En annan ögonkräm som har en återkommande plats i mitt badrumsskåp är direkt uppljusande och uppiggande ögonkrämer Auto Correct från Sunday Riley. Krämen sjunker in snabbt och innehållet ljusreflekterande pigment för en direkt uppljusande effekt och är perfekt om man har tendens till mörka ringar och fungerar utmärkt under concealer. Dessutom innehåller den koffein för en avsvällande effekt om man som jag brukar vakna med svullnad i ögonområdet. (Finns här – annonslänk)

En annan stjärna som varit på upprepade besök i badrumsskåpet är Neostrata intensive eye therapy

Mitt sista tips blir min gamla favorit Neostrata intensive eye therapy som är en peptidspäckad ögonkräm som jobbar på fina linjer samtidigt som den har en avsvällande effekt tack vare koffein. Den innehåller även stamceller från äpple, vitamin E samt är djupt återfuktande med hyaluronsyra. Krämen är ganska tjock i konsistensen så en liten droppe räcker för att göra jobbet, tar man för mycket rullar lätt makeupen. Vid långvarig användning har jag verkligen sett hur denna suddat ut fina linjer. (Finns här – annonslänk)

Såklart finns även det hårdare artilleriet med retinoider osv, men det ska vi prata mer om en annan dag!

Vilken är din bästa produkt för ögonområdet?

Kram Saralena

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *