Hudvård

3 nattmasker för skönhetssömnen

3 nattmasker för skönhetssömnen

Jag har ofta inte riktigt tid eller tålamod för att under dagen tvätta bort sminket, lägga på en ansiktsmask, vänta ungefär 15-20 minuter, tvätta bort masken och sedan smörja in mig med ansiktskräm på nytt. Därför är jag ett stort fan av nattmasker. Det fina med dem är att man helt enkelt i samband med sin kvällrutin tvättar av smink och applicerar kvällsprodukterna men istället för en nattkräm tar ett tjockt och härligt lager av en nattmask. Sen får den ligga och gotta sig på huden under hela natten och man vaknar upp återfuktad och plumpad. Underbart! Och om man oroar sig för att det ska bli jättekletigt på kudden eller täcket så upplever jag inte det. Man får vänta i ca 10 minuter från att man lagt på nattmasken till att man går och lägger sig så den hinner sjunka in lite grann.

Jag har just nu tre favoriter bland dessa härliga ansiktsmasker som jag växlar emellan, och det de har gemensamt är att de passar min känsliga rosaceahud och ger mycket fukt.

Nattmasker från Origins, Dr Belter och Gilda Liljeblad

Den första är Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask från Origins. Den innehåller avokado och aprikoskärneolja som går ner på djupet i huden och bygger upp fuktreserverna i huden. Japansk tång reparerar hudens barriär för att förhindra framtida uttorkning och tecken på för tidigt åldrande. Den andra favoriten är Intensa Sleeping Beauty Stay On från Dr Belter. Den innehåller Vitamin A, E och B-komplex som skyddar huden mot effekterna av fria radikaler, främjar regenereringsprocessen och motverkar aktivt tecken på åldrande. Den tredje favoriten är Salming Mask från Gilda Liljeblad. Den hjälper till att bygga upp den skadade hudbarriär och den irriterade huden blir mindre röd. Produkten innehåller extrakt från rödalg som ökar hudens fukthalt samt skyddar mot yttre påverkan. Den är så mild så den går till och med att ha på ögonlock och läppar för återfuktning och skydd.

Ingen av dessa favoritmasker är direkt budget skulle jag säga, men de räcker till många nätter och jag använder nattmask ungefär två gånger i veckan så produkterna räcker länge och det känns lyxigt att ha några olika att variera mellan. Så nu ska jag gå och tvätta bort dagen och sedan lägga på ett härligt lager av nattmasken från Dr Belter, så kanske jag sover som Törnrosa i natt 🙂

Dr Belter Intensa Sleeping Beauty

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *