ÅrsfavoriterHudvård

Tre produkter som följer med in i 2023

Till att börja med vill jag önska er välkomna hit till min nya blogg och till det här nya kollektivet av grymma beautybloggare! Inom kort kommer den här sidan vara fullspäckad av beauty-relaterat innehåll och jag är så glad över att få vara en del av det här.

Nytt år, ny beauty eller vad säger man? Nej, om det är något jag lärt mig genom min hudresa så är det att mer är inte alltid bättre och att nyckeln till framgång är att vara konsekvent. Nu för tiden när jag lyckas hitta en favoritprodukt så håller jag mig således till den. 

I början av 2022 var jag gravid, fick min dotter i mars, så mitt beautyfokus har därför varit på så enkla, återfuktande och närande produkter som möjligt för att slippa stå vid vasken under några längre stunder. Akut kejsarsnitt och diverse komplikationer stärkte ju inte direkt mitt sug efter långa hudvårdsrutiner, om vi säger så. Det är först nu, 8-9 månader senare, jag börjat ge mig på att prova nya produkter igen utöver mina ”tried and true”.

På tal om ”tried and true”, så har jag ändå lyckats hitta tre produkter från 2022 (vissa har varit med betydligt längre än så) som jag gladeligen tar med mig in i 2023.

Första produkten är den hypade Cicaplast Baume B5+ från La Roche Posay. Omformulerades ganska nyligen och berikades med probiotika och centella asiatica extrakt. Det här är en riktig alltiallo kräm som löser nästan alla mina hudproblem. Utslag? Bränt mig? Syrat för mycket? Cicaplast. 

Blev lite rädd när jag hörde att den skulle omformuleras, men för min del har den nya versionen fungerat lika fint som originalet och har en stadig plats på hudvårdshyllan. 

Nästa produkt är också rejält hypad. Det är såklart Vegan Kombucha Tea Essence från Dr.Ceuracle. En fuktbomb formulerad med hyaluronsyra, ceramider, glycerin, centella asiatica (ser ni ett mönster?), solrosolja, grönt te och är rik på vitamin B2, B6 och B12 tack vare kombuchan. Innehåller ingen parfym eller alkohol, om man är känslig mot sånt. Helt perfekt för torrisar eller de som vill ha glow och en schysst fuktboost – vilket är typ alla såhär års väl? 

Jag klappar in två-tre lager efter tvätt och toner innan jag fortsätter med övrig hudvård. Bouncet och glowet min hud får av den här är *chef’s kiss*. 

Sist, men absolut inte minst, är en produkt som följt med mig i några år nu. Har inte längre koll på hur många tuber jag använt av Paula’s Choice Daily Defense Essential Glow Moisturiser med SPF30, men första gången jag köpte den var 2019. Det säger nog en del. 

Den här fantastiska krämen kombinerar ett bredspektrigt mineralbaserat UV-skydd med lakrits, kiwi, arganolja, niacinamid, C-vitamin och andra växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att skydda huden mot föroreningar och blått ljus/HEV. Gudomlig under smink och ger omedelbar lyster och fukt till huden. Har provat andra krämer med SPF, men kommer alltid tillbaks till den här. 

Det var min, inte så korta, sammanfattning av favoritprodukterna från 2022 som är kvar i min rutin. Är sjukt nyfiken på vilka produkter Du tar med dig in i det nya året? Får gamla favoriter stanna kvar eller har de bytts ut mot nya? 

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *