HudbehandlingarHudvård

Mina hudvårdslöften 2022, hur gick det?

I slutet av 2021 gjorde jag ett inlägg på min Instagram där jag berättade om mina hudvårdslöften inför det kommande året. Här tänkte jag utvärdera hur det gick med allt, egentligen.

Första löftet: Gå på salong regelbundet för kurer av effektiva behandlingar. Här var min vision att hålla vid de kurer med AHA och retinolpeelingar jag gjort och kanske även hinna med en kur microneedling. Samtliga av dessa har tidigare gett mig fantastiska resultat. Jag började året med en kur med Dermaceutic milk peels vilket var fantastiskt på alla sätt och vis. Sedan tog jag av olika anledningar (LIVET!) en paus och när min melasma började blossa upp igen i maj så började jag med en hemmakur med Mesoestetics Cosmelan2-kräm istället för behandlingar på salong då tiden helt enkelt inte fanns. Under hösten har jag inte gjort annat än en enda klassisk ansiktsbehandling tills den 27 december. Det gick med andra ord sådär. Jag är sjukt sugen på någon kur snart, microneedling med skinpen lockar extra mycket. Tiden får helt enkelt utvisa vad det blir.

En behandling med Neostrata retinolpeeling för ett par år sedan.

Andra löftet: Fortsätta att primärt använda ett märke i taget och hålla rutiner över tid, minst 8 veckor. Med detta löfte gick det betydligt bättre. Några märken jag testat under året har varit Dermaceutic, Environ, Mesoestetic, Sunday Riley samt DermaQuest som jag använder just nu (del av betalt samarbete med Spa of Sweden). Min hud mår verkligen så mycket bättre när jag inte blandar märken hejvilt och därför tänker jag att detta blir min fortsätta strategi när jag testar hudvård även 2023.

Delar ur rutinen från Environ som jag testade i somras.

Tredje löftet: Fortsätta skapa innehåll med fokus på hudhälsa. Samverka med andra kreatörer och med experter. Under våren 2023 gjorde jag ytterligare en säsong av min live-podd-serie på Instagram som jag kallar Hudvårdsnörd m.fl. Där gästade både entrepenörer och andra kreatörer och det blev verkligen ett uppskattat program. Det är jag mycket stolt över. Under hösten fanns inte riktigt energin att fortsätta med det konceptet som var samma tid, samma dag, varje vecka men istället samverkade jag med auktoriserade hudterapeuten Shidrokh ”Orkidé” Gahwami, grundare av Cool Derma Company för ett inlägg om tonårshuden och därefter gjorde jag två livets med efterföljande faktainlägg i min serie ”Låt oss tala” tillsammans med hudläkaren Brenda Silva. Man kan väl ändå säga att jag höll mitt löfte?

Min andra livesändning med Dr Brenda Silva handlade om acne, innan dess gjorde vi en med tema hudcancer. I början av 2023 planerar vi ett samarbete med tema rosacea. De gamla livesändningarna samt faktainläggen finns på min Instagram.

Har du några hundrelaterade mål eller önskningar inför 2023?

Jag siktar på hudhälsa som no1, därefter fortsatt behandling av (mot?) min melasma och utöver det hoppas jag att jag ska orka köra ännu en säsong av Hudvårdsnörd m.fl. För den som är intresserad så finns hela tre tidigare säsonger på min Instagram som man kan kika på!

God fortsättning på det nya året allihopa!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *