ÅrsfavoriterHudvårdProduktdissar

Favoriter från 2022 och ett par besvikelser…

Under 2022 har jag testat en hel del nya produkter både inom makeup och hudvård. Jag har verkligen fastnat för en del, medan andra blivit besvikelser och inte kommer införskaffas på nytt.

Vi börjar med lite hudvård. Jag har känslig hy med mild rosacea och en hudvårdsserie som verkligen har gjort gott för min hud är Dr Belters rosa serie Sensi-Bel. Produkterna är härliga till både konsistens och doft och när jag efter kvällsduchen applicerat toner, serum, ögoncreme och nattcreme känns min blåsiga hud genast lugn och svalkad. Morgonen efter är huden fint återfuktad, och om jag har behövt extra fukt som nu under vintern har jag lagt ansiktsmasken som en nattmask och vaknar då upp helt plumpad.

Inom makeup, där det ju finns hur många härliga och vackra produkter som helst, har jag fått ett nytt favoritmärke som tidigare var okänt för mig nämligen Artdeco. Det är ett tyskt märke och namnet kommer som man kan misstänka från en konstform som återspeglat sig i inredning, arkitektur och mode i över 100 år, något som genomsyrar hela varumärket. Jag tycker att de produkter jag har testat verkligen håller hög kvalitet, är vackra och en mellanklass vad gäller pris. Dessutom arbetar Artdeco med hållbarhet och många av produkterna finns i refill. Extra förtjust är jag i deras bronzer All Seasons Bronzing Powder som verkligen ger en perfekt solkysst kind och panna och där man själv kan anpassa hur mörk eller ljus nyans man vill ha samt hur mycket skimmer man önskar eftersom kakan har flera olika nyanser.

Om ni vill kika lite närmare på produkterna från Artdeco och hur de ser ut på så finns det en video med dem här.

Så till några produkter som jag tyvärr inte alls blivit kompis med under 2022. Den första är en kajalpenna från MAC, Dark Spark/Bitter in Glitter Powerpoint Eye Pencil. Den var dyr och jag tycker bra om andra produkter från det märket så jag hade höga förväntningar på pennan. Tyvärr var den svår att använda då den var väldigt kletig och det gick inte att få till en skarp linje med den på ögonlocket eller vattenlinjen, iallafall inte för mig som inte är något proffs. Och när jag väl hade lyckats få till en något sånär ok eyeliner satt den inte kvar alls länge utan gled ner och lade sig under ögat… så tyvärr en diss i min bok.

En annan produkt som tyvärr inte imponerade på mig är en foundation från Charlotte Tilbury, Airbrush Flawless Foundation. Även den var dyr i inköp och väldigt hyllad av många andra makeupnördar så jag hade höga förväntningar på den, så när den äntligen damp ner i brevlådan från England blev jag jätteglad. Efter att sedan ha testat den med en rad olika primers under, med olika borstar, beautyblenders och fingrarna fick jag tyvärr konstatera att den inte var något för mig. Den var svår att få en jämn och fin Finnish med och lade sig snabbt i linjerna och blev fläckig. Så, tyvärr Charlotte Tilbury, just denna produkt kommer inte stå främst i min sminkhylla under 2023.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *