ÅrsfavoriterGemensamt temaKroppsvård

Gemensamt tema: Favoriter från 2023 för kroppen och håret

Detta är sista delen i min favorittrio. Jag har tidigare i veckan skrivit både om mina hudvårds- och sminkfavoriter från förra året. När det kommer till kropp och hår så har jag hittat massa nya favoriter. Ett av mina nyårslöften förra året var att ta mer hand om mitt hår, och det har jag verkligen blivit bättre på. Det har gjort att jag hittat flera nya produkter för håret som jag gillar. Över lag känner jag att jag har blivit bättre på att unna mig själv en härlig känsla. Jag uppskattar doft mer än innan, men även känslan av en härlig peeling. Jag känner att jag har blivit mer medveten över lag, om saker som får mig att må bra och prioritera dem.

I duschen

Som så många andra har jag verkligen fallit för flera produkter från Verso och deras Body Oil Cleanser är en av dem. Den känns härlig, doftar gott och exfolierar huden på ett milt sätt. När det kommer till peeling har Moonsun Organic of Sweden blivit en storfavorit. Underbar doft av citrongräs, tillsammans med en väldigt uppmjukad och återfuktad hud kan inte bli annat än just en storfavorit.

Smörja in

Jag har blivit mycket bättre på att smörja in huden på kroppen, något jag i princip aldrig gjorde innan. I år har jag känt lyxen av att göra det. Bodylotion With Niacinamide från Verso har med sin milda doft gjort att jag smort in mig nästan efter varje dusch. Den är så lätt och går snabbt in i huden, vilket är ett stort plus för mig som inte gillar den kladdiga/feta känslan på huden som många andra produkter ger.

Jag har blivit mer medveten om rynkorna som nu börjat komma på dekoltaget, efter allt för många år med ihärdigt solande. Mot detta upplever jag att Paulas Choice  Skin-Smoothing Retinol Treatment har gjort underverk. Rynkorna är inte borta, men de är helt klart mindre djupa. Huden på dekoltaget känns mer återfuktad, mjuk och len.

För håret

Här har jag hittat två fantastiska serier som vårdat mitt hår så fint under året. Amika Mirrorball-serien använde jag mest i somras, men jag sparade lite för att använda nu på hösten/vintern också, och serien har gett mig mjukt, följsamt och glansigt hår oavsett årstid.

Avokado-serien från Matrix har jag använt sedan i höstas, och även den har varit  väldigt härlig till mitt hår, men framför allt till min torra hårbotten. Jag har knappt behövt använda min receptbelagda kortisonlösning mot eksem, trots det kalla vädret.

En annan serie som jag använt mycket under året och verkligen tyckt om är från märket Clean Up. Den är en av få parfymfria serier för håret. Jag tycker den känns lyxig. Håret blir rent och mjukt och den vårdar fint. Jag upplever att även den serien funkat väldigt bra för min känsliga hårbotten.

Till alla hårvårdsserier har jag använt min skalpborste från Dermaspace som jag fick i deras adventskalender förra året. Den är väldigt härlig. Precis lagom hårda piggar för en härlig hårbottenmassage varje gång jag tvättar håret.

Efter hårtvätt har Colorwow Dream Coat varit min ultimata produkt under året. Den har gjort mitt hår glansigt mjukt och mindre frissigt, vilket varit perfekt för mitt tjocka, vågiga och torra hår.

Jobbfavoriter

Jag jobbar som sjuksköterska, därför tvättar och spritar jag händerna väldigt många gånger per dag. När jag sitter i telefon är jag därför väldigt noga med att smörja in händerna flera gånger, så jag slipper handeksem. Min favorit är Apoliva Handkräm Måseskär. Den är väldigt lätt i texturen, nästan som ett tjockt serum, och den går så himla fint in i huden. Denna doftar lagom mycket och väldigt fräscht. Den lämnar ingen fet yta, vilket gör den perfekt för min del. De som lämnar en fet yta passar nämligen inte så bra när man ska använda handsprit och tvätta händer, då blir det bara kletigt. Däremot kan en fet handkräm vara skönt inför natten såklart.

En annan jobbfavorit har varit denna ansiktsmisten från Moonsun Organic, som doftar gott och är härlig att använda när jag sitter en längre stund framför datorn. Doften är dessutom uppiggande tycker jag, vilket bara det är perfekt när man sitter stilla en stund.

Oväntad favorit för armhålor

Ja, aldrig trodde jag väl att jag skulle använda något annat än deodorant under armhålorna. Men under sommaren började jag använda Paulas Choice 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant i mina armhålor och det har gjort underverk för mina armhålor, som numer inte lukar svett alls när jag frekvent använder produkten. Jag brukar göra det varannan eller var tredje dag ungefär, det räcker. Den är så härlig med sin geltextur, och känns både svalkande och återfuktande under armhålorna. Den är såklart super även att använda i ansiktet, men mest har jag faktiskt använt den i armhålorna nu när jag ser tillbaka på det.

Naglar

Nagellack är inget jag kan använda i vardagen, men under året har jag använt Depends GeliQ så fort jag haft lite längre ledigheter från jobbet. Jag tycker det är lite kruxigt att få till det, för jag tar oftast för mycket lack på ett par naglar, så det flyter ut utanför naglarna. Trots det så älskar jag resultatet och jag tycker det känns så lyxigt att ha fint fixade naglar under några dagar.

Parfym

Saralena, Hudvårdsnörd här på bloggen, tipsade i somras om en fin rabatt på Byredos hemsida, som gjorde att större delen av bloggarna här blev några kronor fattigare om man säger så. Jag blindköpte denna parfym efter tips av Saralena, och vilken fullträff! Aldrig har jag älskat en parfym så som jag älskar denna. Ska jag välja en favorit från hela året, alla kategorier, så blir det denna.

Har du hittat några favoriter under 2023 till kroppen eller håret?

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *